Testing Java-Script

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Tietokoneet ovat sieluttomia ja järjettömiä olentoja

Älkää lukeko tätäkään.  Siivoan vain luonnoksista pois vanhoja artikkeleita, tämmöisiä purnauksia, jotka eivät oikeastaan ansaitse julkisuutta, mutta jotka HISTORIAN vuoksi haluan sisällyttää tähän blogiin.  
        Kirj.  alunperin 12/2010
Tietokone-ohjelmat ovat yleensä suuria ja tavattoman monimutkaisia.  Joskus tuntuu myös siltä, että kaikkein yleisimmin tarvittavat toiminnot on piilotettu jonnekin todella vaikeapääsyiseen paikkaan.
Myönnän aikoinani tuijottaneeni varmaan kuusi tuntia GMailin ruutua ja yritin mieltää, mitä kaikkea siinä on tarjottavana.  Yritin sitten etsiä kahta yksinkertaista toimintoa: Kuinka kirjoittaa viesti, ja kuinka lisätä uusi yhteystieto.  Ei tuntunut millään onnistuvan.  No nykyisessä versiossa nuo tiedot ovat esillä hyvin.

Perheessä on vaikeuksia Sumo-piirros-ohjelman valikkojen kanssa.  Ei millään meinaa löytyi haluamiaan toimintoja.  Yksinkertaisen viivan tahtois piirtää, mutta ei vaan onnistu.

Itse yritin samaan aikaan kahden tunnin ajan saada Windows Liven Kuva-ohjelman esittämään valokuvani järjestykessä; ensiksi otettu ensin.  Ei onnistunut millään.  Painoin 200 kertaa näppäintä: "Esitä käänteisessä järjestyksessä", sitten ohjelmoin koneen lähettämään tietoja Microsoftille.

Kyllä ne mahtaa Jenkkilässä ihmetellä: !"KAUKANA POHJOLASSA ON HULLU KANSA JOKA HALUAA NÄHDÄ VALOKUVANSA OTTAMASSAAN JÄRJESTYKSESSÄ".  Windows Live halusi välttämättä esittää kuvat takaperin tai jossakin satunnaisessa järjestyksessä.  Muu ei kertakaikkiaan tuntunut toimivan.  EI P!  Minä vastasin.  Halusin ehdottomasti kulkea Töölönlahden ympäri vastapäivään, kuten olin kuvatessakin tehnyt.
Painoin 100 kertaa näppäintä "ESITÄ KÄÄNTEISESSÄ JÄRJESTYKSESSÄ"  EI TOIMI.  Poistin Windows Livestä kaikki valokuvakirjastot.  OHO.  SE KOMENTO TOIMI!

Onhan tämä sentään hieno ohjelma.  Mutta ketkä ihmeen idiootit on senkin suunnitelleet.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.