Testing Java-Script

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Uusi kovalevy varmistukseen; USB 3.0, Häh? Mikä se on?

Heräsin suunnitellusti karuun todellisuuteen, kun ulkoinen Verbatim-kovalevyni alkoi täyttymään.  6 G tyhjää tilaa ei sallinut enää yhtään varmistusta.  Parin viikon päästä piti sitten lähteä ostamaan uutta levyä.    Valitsin tutun merkin, Verbatim, väriksi punainen, kun en ollut ihan varma, minkä värinen edellinen oli. Ja kovalevy on "taaksepäin yhteensopiva USB 2.0:aan."
     Tätä USB 3.0 piti vartavasten kysyä myyjältä; en minä seuraa kaikkia alan uutisia.  USB 3.0 on siis fyysisesti samanlainen, kuin USB 2.0, mutta tiedonsiirron nopeus on suurempi, jopa 3x.  Kaapeli onkin reilusti paksumpi, liitin tietokoneeseen on tuttu, mutta kovalevyn puolelle tuleva liitin on erilainen.  Siis minulla on nyt jo 3 eri mallia näihin johtoihin.  Ja kaksi kovalevyistä on sellaisia, joihin on vain 1 sopiva johto.  Kivaa Kivaa!

      Kopioinnissa tuli heti eteen pulma; kuinka Cobian suhtautuu uuteen kovalevyyn?  Sen asetuksethan on tehty tietyn kovalevyn tiettyyn hakemistoon.  Olisinhan voinut sinne LUO UUSI TYÖ-valikolla tehdä homman, mutta mielessä oli koko ajan Cobianin ikävät tavat täyttää levy hetkessä...      Päätinkin käyttää Windows 7%:n  OMAA varmistustoimintoa.  Se ryhtyikin töihin ja teki tuotapikaa 28 Gigan varmistuksen levylle.  Olin antanut Windows7% käyttää OMAA HARKINTAANSA, ja se päätti jättää JULKISEN KANSION pois.  Siis sen kansion, jossa KAIKKI DATATIETOMME OVAT.  Hyvä Hyvä, windows 7% !  Siis jotakin aivan muuta kuin olin tarkoittanut.  Nopea varmistus aiheutti tyytyväisyyttä, meniköhän se 3 tunnissa, mutta lopputulos jää potuttamaan.  Saanko nyt lisättyä JULKISEN tuohon varmistukseen, vai kopioiko se TAAS KAIKEN ??

     Varmistukseen jäi muutakin kesken tai tekemättä, joitakin tiedostoja...   Annoin Windows 7%:n tiedottaa tästä verkkoon, jotta ratkaisua etsitään.  Tässä vaiheessa vasta huomasin, että Win7% olikin siis käyttänyt Cobianin varmistustoimintoa?!  Julkinen kansiomme on tässä vaiheessa vain 8 G, sisältäen lähinnä tänä vuonna otetut valokuvat.  Varsinaiset kuvakansiommehan ovat kaikki Passport-kovalevyllä.

     Yritän siis myöhemmin illalla lisätä tuon Julkinen-kansion varmistukseen; ja miten sitten kävikään...
Pääsin asetuksissa ruksittamaan tuon JULKINEN-kansion.  Erikseen pysyivät ruksitettuna nuo DATA-osiossa olevat kansiot, ja sitten KÄYNNISTÄ VAMISTUS:   Siitä se lähti ruksuttamaan.  Mutta sekava ja tyhmä tämä on, kuten kaikki Win7%:n ohjelmat.  Asetin tämän toistaiseksi tekemään varmistuksen joka päivä, että voin seurata sitä.
     Sitten kohta on vuorossa varmistustiedostojen poistaminen tuolta toiselta Verbatim- levyltämme, se jää hiljalleen pelkästään kuvakirjastojemme käyttöön.  Tuntisin oloni paljon turvallisemmaksi, jos voisin yhtä kovalevyä säilyttää jossakin kellarikomeron perukoilla, mutta ei nyt ole tarjolla sopivaa levyä.  2 Vanhemman koneen levyä on, mutta niiden työstäminen tähän tarkoitukseen vaatisi aikaa.
Varmistukset ovat nyt siis kunnossa, huokaus...  34 G tuli varmistuksen kooksi, kun nyt myös julkinen kansio on mukana.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.