Testing Java-Script

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Minun televisioni ja kuinka hakkasin paistinpannulla sen ruudun rikki. Televisiohistoriani 48 vuoden ajalta v. 1963-2011

Lapsena katsottiin sellaista sisä-antennilla varustettua tv:tä, jossa joutsenet lensivät toisiaan vastaan tunnusmusiikin säestyksellä ja lumisade valtasi ruudun juuri, kun ohjelman piti alkaa.
Ostin ekan oman telkkarini varmaan vuonna ...  1973.  Se taisi maksaa divarissa 50 mk ja kesti kaksi kuukautta.  Seuraava samaa sarjaa toimi pari vuotta ja ihan riittävä peli se oli silloin poikamiehen yksiössä.
Jommankumman näistä hakkasin kerran suutuspäissäni rikki paistinpannun pohjalla  :)  .  Kuvaruutuun tuli halkeama, katsellessa siihen tottui, eikä se paljoa haitannut.  Olisinhan tietenkin voinut säätää kanavaa, mutta paistinpannu osui ensin käsiin.  Samalla pannulla hakkasin kerran myös seinää yömyöhään ja sekin viesti meni perille, naapuri hiljeni.
Olen rauhallinen, kiltti ja nössö ihminen ja ymmärrän käytöstäni hyvin; Jos aikoo hakata paistinpannulla jotakin, niin se on tehtävä välittömästi ja empimättä ja välittämättä  siitä, että paistinpannulla on vielä ripeitä edellisestä ateriasta.  Jos ei sitä tee heti, niin tunteet lauhtuvat, eikä se ole hyväksi nössölle ihmiselle.    

      Seuraava telkkari oli ensimmäinen oikein kaupasta ostettu; Salora Boston, maksoi muistaakseni 840 mk.  Se oli tietenkin mustavalkoinen ja toimi pitkään.  Kun poikamiespäiväni päättyivät niin olimme sitten aikanaan varmaan Helsingin viimeinen perhe jolla vielä oli MV-televisio.  Jossakin elämäni vaiheessa kyllä olin todella pitkiä aikoja kokonaan ilman televisiota.
     Tähän Saloran telkkariin tuli kerran joku paha vika katkaisimeen.  Avasin etupaneelin ja sain kytkentälevyn näkyviin, tiedättehän, täynnä pieniä osia, juotoksia ja muuta sälää.  Kun pimeässä huoneessa väänsin TV:n katkaisinta, niin näin pienen kipinän lentävän SielläJossakin.  Paikallistin tuon kohdan ja tein siihen vanhalla rohjolla kolvilla uuden juotoksen.  TV toimi taas jonkin aikaa mutta sippasi sitten noudattaen muuttuneita tuotantotalouden kriteerejä

     Oliko meillä siinä välissä ehkä joku muu väri tv?  Emme muista.  Ehkä olimme useita vuosia ilman TV:tä ja harrastimme enempi retkeilyä...  Mutta sitten kuitenkin ostimme tämän nykyisen, jossa on olevinaan hyvät ääni-ominaisuudet.  Siinä on kaksi kämmentä isompaa kaiutinta molemmin puolin ja se on iso myös syvyyssuuntaan.
Ja hei!  Nytpä löysinkin KUITIN SIITÄ.  Ostettu vuoden 1998 alussa 28" TV Salora Veikon Koneesta! Hinta 2995 mk !!  Kuljetus 150,  Vanha TV poiskuljetus.  Se on siis kestänyt jo 13 vuotta, ja nyt kirjoitettaessa on aprillipäivä.  Imuroin telkkarin sisältä muutaman vuoden välein ja pyyhin ehkä kerran viikossa pölyt ulkuolelta.  Tämä on meidän hyllyymme hiukan liian iso ja rohjo, mutta tulipahan hankittua.
  
     Muistan vielä, että siinä oli ostettaessa tiettyä sähläystä; myyjä joutui tilaamaan sen jostakin ja sitten se viipyi useita päivä.  Kävin uudestaan liikkeessä kysymässä ja kotona sitten jäi harmittamaan, etten samantien perunut koko kauppaa ja vaatinut rahoja takaisin.  Te olette nyt myyneet tavaraa jota teillä ei ole.
Tähän Saloraan = Salon Radio, olen kuitenkin ollut vuosien mittaan tyytyväinen.

     Television saaminen toiseen huoneeseen on vaikeaa, kun antennijohto pitäisi pujottaa lattialistan päällä kahden oven ja eteisen kautta.  Olen välillä miettinyt reiän poraamista väliseinään??
Taulutelevisiot ovat nykyään ihan näppärriä ja halpoja, TV:n hankkiminen on siis helppoa.
Tietokone on tietenkin paljon vähentänyt TV:n katselemista meilläkin.  Välillä olemme puhuneet TV:n katselun rajoittamisesta, mutta vain puhuneet, ilman mainittavia tekoja.  Ongelma ratkesi itsestään sitten kun aloitimme tietokoneen hillittömän käytön.  Olemme puhuneet myös tietokoneen käytön rajoittamisesta, taaskin ilman mainittavaa tulosta.
Joskus kuitenkin kaipaisin toiseen huoneeseen pientä telkkaria.

Jaa; muisti palautuu pätkittäin;  Olihan minulla kerran sellainen 4o cm leveä mv televisio siellä pitkään.  siinä oli sisä-antenni ja sillä näkyi kai van pari kanavaa. Kerran kokeilin sitä mökillä, se kun toimi myös akulla.  Kaverin mökillä hänellä oli sellainen kirjan kokoinen televisio.  Siinäpä vasta käteväpeli.

Minulla on tästä TeleVisiosta sellainen Visio, että siinäpä vasta hyvä peli.  Vaikuttanut valtavasti kaikkien meidän suomalaisten elämään, niin minunkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.