Testing Java-Script

lauantai 25. joulukuuta 2010

Tähän tulee joku reipås artikkeli, jahka kerkijää

Joo

1 kommentti:

  1. Nyt reippaasti valmistamaan imellettyä prossakkaa. Talven yli varastoitu peruna on mitä parhainta raaka-ainetta imelletyn prossakan valmistamiseen.

    Imeltämisessä on useita kriittisiä asioita mitkä vaikuttaa imeltymiseen.
    Perunalajikkeella ei ole mitään vaikutusta imeltymiseen. Kaikki perunalajikkeet imeltyy, kun kaikki imeltymiseen vaikuttavat asiat on kohdillaan.

    Näin valmistuu prossakka:

    Prossakan imeltymisen kannalta tärkeät kohdat on numeroitu.

    1. Prossakkasose imeltämistä varten valmistetaan kuumana ainoastaan perunoista, vedestä ja imeltämisen vaatimasta jauhosta. Mitään muuta soseeseen ei saa lisätä ennen imeltämistä. Rasva ja suola ovat tehokkaita prossakan imeltämisen estäjiä ja maito happanee herkästi, varsinkin ylipitkillä imeltymisajoilla.

    2. Soseeseen lisätään hiukan kuumaa vettä niin että tönkkösose notkistuu. Tönkkösose ei imelly tai imeltyy hyvin vaivaloisesti. Vedellä notkistaminen tehostaa merkittävästi prossakan imeltymistä.

    3. Ennen jauhojen lisäystä prossakkasose tulee jäähdyttää huolelliseti ja välillä sekoittaen alle 77 asteiseksi. Hyvä lämpötila jauhojen lisäämiseen on 70-75 astetta. Alemmissa lämpötiloissa jauhot paakkuuntuu helposti.

    4. Jauho tulee lisätä 70-75 asteiseen prossakkasoseeseen huolellisesti sekoittaen. Alemmissa lämpötiloissa jauhot paakkuuntuu herkemmin. Laita kansi kattilaan.

    5. Laita prossakkasosekattila 69-70 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita prossakkasosetta 2-3 kertaa imeltymisen aikana.
    Jos perunoita on 3 kg, niin prossakkasosekattilan voi eristää hyvin keittiöliinoilla ja prossakkasosekattilan voi laittaa imeltymään lämpimään paikkaa noin 3 tunniksi.
    Kun prossakkasosekattila on hyvin eristetty, niin silloin prossakkasose imeltyy vaikkapa keittiön pöydällä.
    Varmista maistamalla että prossakkasose on imeltynyt.
    Imeltymisvaihe päättyy tähän.

    Valmistele prossakkasose paistamista varten:

    Lisää voi siivuina sulamaan prossakkasoseeseen. Lisää maitoa niin että saat notkeahkon puuromaisen prossakkasoseen. Lisää suola.

    Laita prossakkasose kunnolliseen voideltuun uunivuokaan, Lisää prossakkasoseen pinnalle muutamia voinokareita ja jos haluaa, niin prossakkasoseen pinnalle voi sirotella korppujauhoa.

    Paista prossakkaa aluksi noin 210 asteisessa uunissa. Kun prossakan pinta saa väriä ja prossakka alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpö 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista imellettyä prossakkaa noin 3 tuntia.

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.