Testing Java-Script

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Google Chrome kirjanmerkkien synkronointi verkkoon ja toiseen tietokoneeseen

Oli ihan mukava tunne ottaa toisessa tietokoneessa Chrome käyttöön, kirjautua Google-tilille ja sen asetuksista määritellä synkronoinnit; kirjanmerkit, laajennukset ym.  Hetkessä oma tuttu työympäristö oli valmiina.  Yhtä helppoa on tuoda kirjanmerkit HTML-tiedostona muistitikulla, mutta tällöin ne eivät ihan suoraan mene kirjanmerkkipalkkiin, vaan kansioon; tuodut ....
Subject:  Google bookmarks synchronization.

Kirjanmerkkien varmistus on syytä tehdä ennen suuria muutoksia ja liittää nimeen varmistuksen päivämäärä. Asetukset/Kirjanmerkkien hallinta/Järjestä/Vie HTML-tiedostoon on kätevä toiminto.  Kirjanmerkit voi varmistaa myös esim. XMarks- tai johonkin muuhun kirjanmerkki-ohjelmaan.

Lisäys: 7/2013. Kirjanmerkkien synkronointiin liittyvät ongelmat ovat poistuneet. Toimii!

Kirjanmerkkien synkronointi sinällään ei ole täydellistä; selain ei poista toisen koneesi kirjanmerkkiä, vaikka olet sen toisesta koneestasi poistanut.  Selaimella ei ole lupaa tai kykyä poistaa koneestasi tiedostoja.  Jos teet isompia muutoksia, lisäyksiä ja poistoja 1. koneessasi, huomaat äkkiä, että 2. koneessasi on nämä kirjanmerkit tuplana.  Chromessa on tätä varten kirjanmerkkien siivous-ohjelma, jonka voit määrittää automaattiseksi.
26.3. Minulle näköjään pääkoneeseeni tupsahti tuplakansiot kaikista kirjanmerkeistä.  Synkronointi tosiaan kohtelee kansioita itsenäisinä tiedostoina, KANSIOT synkronoidaan, ei yksittäisiä kirjanmerkkejä.  Ehkä minun pitää lakata tekemästä muutoksia toiseen koneeseeni...

Kuinka sitten tehdään suuria muutoksia kirjanmerkkeihin turvallisesti, ja niin, että ne sykronoituvat täydellisesti toiseen koneeseen?  esim. näin:
Muuta 1. koneessa kansion nimeä, laita esim. Z_ sen nimen eteen kaikissa niissä kansioissa, joihin teet suuria muutoksia tai siirtoja.
2. koneessa sitten poistat kansioit, joissa tuota Z_ merkkiä ei ole.  Ja muutat sitten kansion nimen taas alkuperäiseksi.
Toinen vaihtoehto 2-koneen päivittämiseksi on varmistaa kirjanmerkit ja sitten poistaa ne kaikki.  Ja sitten synkronoida ne verkosta takaisin koneeseen.

Kumpaan suuntaan synkronointi sitten normaalioloissa tapahtuu?  Verkosta koneeseen vai koneesta verkossa olevaan tiedostoon?  Siinäpä se.  Sitä kannattaa miettiä.  Chrome varmaan paranee ja uudistuu, mutta tätä kirjoitettaessa se ei ainakaan vielä osaa ylläpitää eri koneiden kirjanmerkkejä absoluuttisesti samanlaisina.  Tätä asiaa voisi kuitenkin tutkia tarkemmin vasta sitten, jos olisi käytössä samanaikaisesti kaksi verkkoyhteydellä olevaa konetta.    Synkronoinnin kanssa kannattaa olla tarkkana, äkkiä joutuu tekemään ison työn uudestaan.

Minulla on 22 kansiota ja Extensions Settings kirjanmerkkipalkissa. käytän lyhyitä nimiä, H, O, Some, Dart, Tools, W, BB, GL, Art jne, jotta saan nämä kaikki mahtumaan. Kirjanmerkkejä lienee lähes 2.500 joka on ehdottomasti liikaa. Siirrän niitä välillä blogiteksteihin ja poistan ylimääräisiä.

Tässä on vuoden takainen kirjoitukseni samasta aiheesta.
http://etanatikku.blogspot.com/2011/01/google-chromen-kirjanmerkit.html
Google Chromen kirjanmerkit, synkronointi ongelmallista.

Seuraavaksi minun pitäisi tutkia tarkemmin, kuinka synkronointi tapahtuu käyttämällä esim. viittä kirjanmerkkiä, joihin teen tiuhaan muutoksia, ja joita siirrän paikasta toiseen.  Mutta se ei kyllä näillä välineillä ja tällä verkolla ole mahdollista, kaikki on hidasta ja vaivalloista.  
Tämä artikkeli on verkon ja blogin ja selaimen huonon toiminnan takia pakko jättää keskeneräiseksi.  Toivon, että tästä on edes jotakin apua ongelmien kanssa painiville.  Chrome-selaimen toiminnot kehittyvät nopeasti ja nämä tutkimukseni vastaavat tammikuun 2012 tilannetta.

JA:    26.3. Minulle näköjään pääkoneeseeni tupsahti tuplakansiot kaikista kirjanmerkeistä. 
Lisäys 7/2013: Tämä ongelma liittyi XMarks-ohjelman käyttöön ja on poistunut. 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.