Testing Java-Script

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Adobe Photoshop CS5.1 Extended Ilmaiseksi kokeiltavana ja testattavana kuukauden ajan.

Otimme ilmaiseksi kokeiltavaksi 1 kk ajaksi; Adobe® Photoshop® CS5.1 Extended.  Kuvia verkossa selatessamme olemme kiinnittäneet huomiota tiettyihin erikois-efekteihin, joita nykyisillä välineillämme emme oikein saa aikaan. Erityisesti Pixel Bender, Adoben lisäosa kuulemma kiinnostaa, josko se olisi tässä paketissa ja josko sillä saisi kaipaamamme efektit.  984 Mb lataus kesti todella kauan, Adobe-hakemistoni koko oli tämän jälkeen;  937 Megaa, sisältäen myös Flashin ja Playerin, jotka tietenkin olivat ennestään.

Itse teen kuvankäsittelyä vähemmän, mutta seuraan sivusta tätä projektia ja raportoin käyttäjän kommentit.  Käytän ohjelmaa aluksi senverran, että voin  kertoa:
- Käyttöliittymä on tyylikkään harmaa,  hakemistot näkyvissä vasemmalla ja kuvat keskellä.
- Kuvakansiot sai näkyviin, mutta niitä ei voi ainakaan hiirellä vetää suosikkeihin.  Pitääkö joka kerta erikseen käydä pitkä hakemistopolku läpi?
- Kuva ei ensimmäisellä käyttökerralla aukea näppäilemällä vaan joudutaan käyttökysely / 30 pv koekäytön aloitus-ruutuun.
Tämä aloitusruutu on osa avausta;  Bridge-ohjelmaa...  Kuvan valinnan jälkeen avataan Adobe Bs... ohjelma jossa taas päästään näpyttelemään nälkävuoden pituista polkua omiin kansioihin....   Seuraavilla kerroilla Bridge muisti polun ja kansiot olivat valmiina.

Kuva vihdoin esiin, mutta ensin virheilmoitus;
Kuvaan on sisällytetty väriprofiili, joka ei tue käytössä olevaa RGP työtilaa.
Onpa hienosti sanottu!  Kun Adobe ei tue kuvassa olevaa tekniikkaa, niin Adobe sanoo, että kuva ei tue Adoben tekniikkaa.  :)  
Tämä viesti tulee näköjään jatkossakin jokaista kuvaa avatessa klikattavaksi. 

Hyväksyn vaihtoehdon; Kuvan värit muunnetaan työskentelyväriavaruuden !!!  mukaisiksi.

Valikoissa näyttäisi olevan kaikki kuviteltavissa olevat vaihtoehdot ja ne löytyvät loogisesti.
Muokkausohjelma varmaankin tulee täyttämään kaikki toiveemme.
Seuraavan kuvan 176 kt!!,  latautuminen kesti aika kauan.  Adobe teki siitä 5.49 Mt kokoisen työskentely-dokumentin!! ??   Näin se laatu syntyy :)    Toisaalta voi esittää kysymyksen, että pystyykö kotikäyttöön tarkoitettu LapTop järkevästi työstämään näin isoa tiedosto kuumenematta liikaa?

Tallennettaessa 265 kt tiedosto suureni 308 kt suuruiseksi.
Mutta ennen sitä Adobe kysyi uudestaan tämän 30 pv käyttökyselyn ja tilitiedot!  HuhHuh!!
Adobe siis haluaa meidän käyttävän 2 % työajastamme seuraavan kuukauden aikana tämän käyttökyselyn poisklikkaamiseen.  Miksi ihmeessä??? 

Erilaiset kuvien muunnokset sai valikossa Suodin/Luonnostele, valittua sekunnissa pikkukuvakkeista ja vaikutukset näkyivät heti.
Ensikommentit käyttäjiltä:
- Hakemistot on niin pienellä, ettei niitä näe!
- Missä ovat Layerit?   Miten kaksi kuvaa saa päällekkäin?
- Kuvan rajaukseen varmaan on nopea keino, mutta itse en sitä löytänyt, turhan hankalaa.
- Suodin / Luonnostele on nopea ja monipuolinen muokkauskeino.
OHJE latautui PDF-tiedostona toiseen Windows profiiliin, ja HUPS! sitten se piti erikseen vielä ladata toiseen???  Piti siis vartavasten tallettaa levylle.
- Kun Bridge-ohjelma on käynnissä, niin ensimmäisen kuvan, 300 kt, esiinottaminen kestää minuutin ja 50 sekunttia!!! Siinä on se yksi valintaklikkaus mukana.  HuhHei!!  Kuvan työtila on 5.49 Megaa!!
Kuvan  koko on 1600 x 1200.  Kannattaa heti pienentää normaaliksi.

Mitään hirveän mullistavaa, mitä ei ilmaisohjelmissa olisi, ei ihan heti pompannut silmille.
Helpot perustoiminnot ovat jossain muualla:  
- Kuvan yksinkertainen rajaaminen ja tallettaminen uudeksi tiedostoksi.  Ei löydy.
- Rajatun alueen tai lohkon täyttäminen värillä, so. maalipurkki!  Missä se on? 
- Adobe tallentaan levylle -psd päätteisiä tiedostoja, joita Windows ei näytä kuvina. 
Picasa-kuvaohjelma näytti kuvat normaalisti....
Oli pakko käynnistää Sumo-Paint, kun halusin tehdä muutoksia erääseen kuvaan.
Mutta kyllä nämä toiminnot vielä löytyvät, samalaista hakua se on jokaisella ohjelmalla.
Tärkeintä on näppäillä valikoita ja tutustua kaikkeen ruudulla näkyvään, kyllä ne oppii.

PixelBender löytyi, on 21 Megaa, ladataan...  Latautui vartissa, mutta ilmoitti asennuksessa; "Ei olevansa 12.0-versio, jota tässä tarvittaisiin".  Meni uusiksi siis...
Latasin verkosta PixelBenderistä version, joka ilmoitti olevansa 12.0 versio, mutta kun yritin asentaa, niin AdobePhotoshopin asennusohjelma ilmoitti, että sen tarttisi olla 12.0 versio.  ??
Tärkein asia, mitä etsimme, ei siis näyttäisi onnistuvan...
Kirjoitin Twitteriin 24.3.2012:        I have Adobe Photoshop CS5 Extended 12.1. I can not install Pixel Bender Extension /Plug-In, Says It is for Adobe 12.0. Can anyone help?

Ohjelman varsinainen käyttäjä meillä sanoi:  Tässä ei ole mitään sellaista, mitä en muilla, ilmaisilla ohjelmilla voisi tehdä.  En halua tätä, ainoa syy oli tuo Pixel-Bender, jos en sitä saa, niin...

Minulla on myös se tunne, että tietokoneeni, jossa on 2.74 Gt muistia käytettävissä, ei kykene kunnolla pyörittämään näin isoa kuvankäsittely ohjelmaa.  Tulee liikaa akkua ja levyä rasittavia tallennusoperaatioita.

Artikkelia mahdollisesti täydennetään vielä...
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.