Testing Java-Script

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

ZTE-Blade Käyttökokemuksia ja arvioita sen ohjelmista

Tämä pieni älypuhelin on nyt ollut jo kymmenisen päivää käytössä, ja on aika sanoa lyhyesti arvioni näistä ohjelmista.  Tunnisteella: Puhelimet, on tässä blogissa edelliset kirjoitukseni aiheesta.
Nämä sovellukset, mitä olen puhelimeeni hankkinut, tai jotka ovat olleet siinä valmiina, ovat siis kaikki ilmaisia Android-käyttöjärjestelmän ohjelmia.

Sähköposti, Mail.  Erittäin kätevä, ainoa ohjelma, josta minulla ei ole mitään urputtamista.  Laite päästää pienen äänen, kun uusi sähköposti tulee.  Se siis pitää sammuttaa päivätorkuille mennessä.  Postit tulevat luettelona suoraan näyttöön, lukematon posti näkyy korostettuna.  Mutta saapuva postihan siis onkin hyvin yksinkertainen sovellus.
     Postin lisäksi voin käyttää Googlen Chat-palvelua, Viestit.  Se hälyttää vastaanottajan Chrome selaimessa, ja on kätevä ohjelma.  Sopiva tämmöisiin perheneuvotteluihin yms.

Ja kaikille näille ohjelmille, kun siis antaa kerran luvan ja tunnussanan, niin ne ovat sitten suoraan käytettävissä.  Todella fiksu ja nopea juttu.  Mutta tietenkin turmiollinen silloin, jos puhelin joutuu vääriin käsiin.
Ja kirjoittaminen siis tällä laitteella on ainakin minulle täyttä tuskaa.  Kahden sanan kirjoittamiseen joutuu käyttämään toista minuuttia.  En edes yritä kommentoida blogeja.
Kun luin kommentteja omiin blogeihini, niin en uskaltanut painaa tuota hyväksy/poista/vastaa valikkoa, kun ohjelma olisi kuitenkin valinnut viereisen.

Facebook on todella ärsyttävästi toteutettu.  Ei saa suoraan sitä "virtausta" tapahtumista, minkä tietokoneella saisi.  Kavereita pääsee selaamaan yksittäin, kirjoittaa voisi, jos näppäimistö toimisi, tapahtumien päivitys on ärsyttävän hidasta.  Saan oman seinäni näkyviin kun kirjoitan minuutin sähellyksellä oman nimeni hakuun.  MENU tai HOME näppäimet eivät näyttäisi toimivan tässä sovelluksessa.  Olen lähettänyt pari valokuvaa tämän kautta ja niihin kirjoitusvirheitä täynnä olevan kommentin.
     Android-sovelluksia kuitenkin parannellaan koko ajan, joten tämä varmaankin korjaantuu.

TWITTER on omiaan tälle puhelimelle.  Ja se tuleekin olemaan suosikki-ohjelmani.  Kun innostun jostakin aiheesta tai alueesta, niin saatan lukea 300-500 sitä koskevaa viestiä päivittäin.  Ja niitä on mukava lukea bussimatkalla.  140 merkkiä pitkiä viestejä mahtuu ruudulle 4 kpl kerrallaan.  Tällä sovelluksella pääsee vielä erikseen lukemaan LISTAAMIAAN asioita, kuten oikeassakin Twitterissä, ja se laajentaa tämän asioiden seuraamismahdollisuuden paljon suuremmaksi.
     Luulenkin, että tällaiset lyhyitä viestejä sisältävät sovellukset tulevat matkapuhelimessa lisääntymään.  Esim. Identica, mutta lieneekö siitä tällaista automaattista sovellusta...

Evernote on upea saada käyttöön tätä kautta, kalenteri on toimiva ja se on siis yhdistetty Googlen kalenteriin hälytyksineen, Kartta on toimiva, mutta metrossa navigointi ei onnistunut.  Se ilmeisesti myös kuluttaa akkua varsin paljon.  PUHELIN sieltä siis myös löytyy, jos malttaa etsiä.  :)
Ja pieni piirroslauta, Sketcher.  Siihen voi sormella piirrellä maisemaa tai tekstiä.
StumbleUpon toimii, mutta siinä kannattaa vaan lukea runoja ja ajatelmia.  Ja kaikenlaista muuta hauskaa voi puhelimeensa ladata ilmaiseksi.  Ohjelmien päivitykset se teki köntässä kai sieltä jostakin asetuksista.

Ja siis kameraa, videota, äänitallenninta, radiota ja musiikkia siinä on.  Mutta minä pähkäilen, että kuinka kaikki nämä 43 ohjelma saisi järjestettyä jonkinlaisiksi loogisiksi ryhmiksi.
Harkitsin jopa melkein, että lukisin käyttöohjetta, mutta sitten kävinkin vaan R-kioskissa vaatimassa Garjalaa tagaisin.  Minä sain sen.
AiNiiJa tänään minulle juolahti tästä puhelimesta mieleen; Nämä ovat niin halpoja nyt, että onkohan tämä tällaista dumppausta.  Ihmiset ärsyyntyvät nopeasti puhelimen pieniin puutteisiin ja ostavat kohta kalliimman mallin...  En tiedä.  Mutta halpa ja kiva peli tämä on.

Latauslaitteen sähköjohto on pääosin paksu, MUTTA viimeiset 5 cm on surkean ohutta.  Murtuminen lienee odotettavissa vuoden kuluessa.  Tätä johtoa on syytä käsitellä erittäin varovaisesti.
.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihan hyvältä puhelimelta verrattuna minun Nokia E63:een (15 euroa ZTE Bladea kalliimpi?), joka on nyt huollossa kaksi viikkoa odottamassa ohjelmistopäivitystä (tyhjennetään kaikki ja asennetaan uudelleen sanoi myyjä).

    Sähköposti toimii erittäin hankalasti. Ensin täytyy asentaa OVI Storesta "Mail for Exchange", jonka jälkeen Googlen joltakin apusivulta sai ohjeet.

    Kartat testattu Pyhtään Kaunissaaressa. Ympyröi koko saaren ja ilmoitti olet tällä alueella "2000 metrin tarkkuudella". Laitteessa ei ole sisäänrakennettua navigaattoria, joten se yrittää selvittää sijaintinsa verkosta.

    Twitter hyvin on onnistunut Opera Minillä ja Twitterin omalla mobiililaitteille tarkoitetulla sivulla.

    Google Reader toimii hyvin. Silläkin on kännyköille tarkoitettu sivu.

    Tuosta ZTE Bladesta on kuulema nykyään jokin uudistettu versio nimeltään ZTE Blade II.

    Ja vielä Puhelinvertailu.comin vertailutaulukko Nokia E63:n ja ZTE Bladesta http://www.puhelinvertailu.com/vertaa.cfm?p1=zte_blade&p2=nokia_e63 .

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.