Testing Java-Script

perjantai 11. toukokuuta 2012

Meidän perheessä ei enää käytetä Windowsin eri käyttäjätunnuksia

Meillä on Google Chrome selain, eikä meidän enää tarvitse tehdä hankalaa Windows-kirjautumista monta kertaa päivässä, kun koneen käyttäjä vaihtuu.  Vaihdamme tavallisesti vain käyttäjää Chrome-selaimessa, ja se on heti yksilöllisenä seuraavan käyttäjän käytettävissä.  Käyttäjän vaihto sujuu noin 20-30 sekunnissa. (vrt Windows noin 3 minuuttia !)
Omat tiedostoni ja etenkin valokuvat ovat julkinen-kansiossa, joten niihin pääsee kaikkialta käsiksi. Samoin talletettavat tiedostot olen määrittänyt Julkinen-kansioon.

Chrome selaimessamme, palkin vasemmassa yläkulmassa on toinen käyttäjävalikko, josta klikkaamme uuden käyttäjän, silloin, kun toinen perheenjäsen alkaa käyttämään konetta.  Siihen valikkoon voi lisätä uusia käyttäjiä, vaikka 10 kappaletta, joilla on oltava Google-tili.  Tämä käyttäjänvaihto on nyt luullakseni vakiona Chromessa, vaikka olikin aluksi kokeellinen.

Chromen tavallisissa valikoissa on myös vaihtoehto; Kirjaudu tuotteeseen Chrome, jota voi myös käyttää.  Otin aikaisemmin aina käyttöön kaikki Chromen kokeelliset versiot, mutta nyt olen siitä tavasta luopunut.  Selain päivittää itse itsensä, enkä aina edes huomaa tapahtumaa, elle palomuuri kysy lupia.

Kun uusi käyttäjä sitten on saanut sivunsa auki ja verkon kunnolla hereille, edellisen käyttäjän Chrome-sivujen ryhmän voi sulkea.  Olen määrittänyt selaimen asetuksissa, että avoinna olleet sivut avautuvat automaattisesti seuraavassa istunnossa.

Uudella käyttäjällä on sitten Chrome selaimessa omat kirjanmerkkinsä, sovelluksensa ja uuden välilehden toiminnot yms. käytettävissään juuri sellaisena kuin hän haluaa.
Hyvästi Windows, siis tältä osin.  Ja aikaamme säästyy päivittän parikymmentä minuuttia.
Ja täältähän se ladataan;  https://www.google.com/chrome?hl=fi
.

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä!

    Hae tunnuste blogistani jakaaksesi sitä muillekin!

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.