Testing Java-Script

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Asiattomia kommentteja blogissa; Eihän niitä tarvitse edes lukea

Sain pari asiatonta kommenttia blogiini viikon sisällä ja poistin ne julkaisematta niitä.  Ensimmäisessä oli lisäksi vielä sanoja, joita en itse käytä blogissa, jo se olisi ollut riittävä syy poistamiseen.  Toista samanlaista, nimetöntä en halunnut lukea kahta sanaa pidemmälle.  HEI!  Eihän edes blogaajan tarvitse lukea tämmöistä!  Internet on vapaa, kenenkään ei tarvitse lukea sellaista tekstiä, joka on tarkoitettu vahingoittamaan ja loukkaamaan.  Blogaaminen on ilman näitäkin ihan riittävän rankkaa.  
     Tuossa jälkimmäisessä kommentissa olisi ilmeisesti ollut myös pieni asiasisältö, joten on sääli, että  tyhmä kirjoitustapa hukutti sen.  Kommentin kirjoittamiseen pätee sama, kuin blogitekstinkin kirjoittamiseen; typeryyksiä ja solvauksia ei kannata sijoittaa ainakaan ensimmäiseen lauseeseen, jos haluaa, että väsyneet ja ärsytetyt ihmiset jaksavat sen lukea.   Eipä silti, vähän näitä on tullut, vaikka olen kirjoittanut paljon, äkäisesti ja katkerasti.  

Aihe, josta kirjoitan, on arka.   Koen, että se on tärkeä, ja koen, että siinä ei ole kaikki aivan kunnossa.  Siksi kirjoitan aiheesta niin kriittisesti.  Kyse on ihmisten perusoikeuksista, jotka ovat ristiriidassa firmojen oikeuksien kanssa.  Se koskee yritystoimintaa ja tekniikkaa.  Mutta se voi koskea myös pienyrittäjää tai yksinäistä vanhusta, joka on täysin verkkoyhteyden varassa.  Tämä kannattaisi pitää mielessä, kun kirjoittaa seuraavaa kommenttia.  

Verkko-yhteisössä, ja tässäkin blogissa, on tarkoituksena se, että yhdessä teemme tätä ympäristöämme paremmaksi.  Arviointi, ja arvostelu, johtaa usein myönteisiin tuloksiin.  Se pätee niin verkko-yhtiöihin, blogaajiin ja myös kommentoijiin.  

Ja jos haluaa arvostella ja kritisoida tätä blogia, niin se on äärimmäisen helppoa, koska kerron kaikista asioista varsin avoimesti.  Ja olen avoimesti tunnustanut kokemattomuuteni ja kaikki tyhmyydet, jotka olen verkossa tehnyt.  Mutta kommentointi blogiin kannattaa tehdä asiallisesti, ja kannattaa kirjoittaa hyvin.  Oppia kirjoittamiseen voisi tarvittaessa hakea esim.  Kemppinen- tai Takkirauta -blogista.  

Tämmöinen luolamiehen nuijalla lyöminen tuntuu jotenkin... tarpeettoman karkealta.   Jos tosiaan haluaa piikitellä jotakuta, niin kyllä sen voisi samantien tehdä taitavasti.  Siis käyttäkää sanan säilää sujuvasti ja osuvasti.  Hyvä kritiikki vaikuttaa aina ja huumori parantaa.  
     Enkä minä jätä yhtään asiallisesti kirjoitettua kommenttia julkaisematta.  En vaikka se sisältäisi ankaraakin arvostelua.  Siis todellakin;  tervetuloa kommentoimaan uudestaan.  
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.