Testing Java-Script

torstai 27. joulukuuta 2012

Kahvinkeittoa, Joulumusiikkia ja Paul Pottsin yllätysesiintyminen


Tässä muutama tunnelmapala eilispäivästä Twitterissä elettynä. Ensin aamumietteet:
Kannen ruuvi putosi kahvipannuun.. "Joutaa se siellä olemaan" sanoi Muumi Mamma. Hups. tryffelisuklaata näppikselle.."No harmi, taasko sitä

https://www.youtube.com/watch?v=aM2IYVala0g … Paul Potts "Surprise performance in Germany"

https://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA … Paul Potts sings Nessun Dorma

Paul Potts oli minulle vahva elämys.  Taisin nähdä ekaan kertaan nämä videot nyt. 

Jouluyö-laulun kuuntelin useampaan kertaan.  Äijäblogin kanttorin musiikin tuntemus - ja rakkaus on jotakin ainutlaatuista.  Niin on myös hänen hillitty ja tyrkyttämätön asenteensa uskontoon, ainakin näin pakanan silmin katsottuna. 
https://www.youtube.com/watch?v=ufnjnwzz82k … Jussi Bjorling-O helga natt. Äijäblogin Kanttorin kirjoitus: http://aeijae.blogspot.fi/2012/12/pyha-yo.html … Syvä kunnioitukseni molemmille.  
.

lauantai 8. joulukuuta 2012

Veneily-aiheinen sivusto Google+ palvelussa

Tässä se on:  


                                   Veneily-Sivusto


Aiheena mm.  Veneily, Meri, Saaristo, Kesä, Telakointi, Purjehdus, Moottoriveneily,          Venekerho, Suomenlahti, Saaristomeri

Tervetuloa tutustumaan.  Jos olet Google+ palvelussa, voit liittää sen piireihisi.

Tällöin saat uudet postit suoraan lukulistallesi.   Hyvää vuoden loppua!                                                

.

Runous-aiheinen Yhteisö Google+ palvelussa

Tässä se on!  Runot, runokirjat, runoilijat.  Omat runoni ja kirjoittaminen

                                  Runot ja Polut

Runo-yhteisö uudessa Google+ palvelussa.

Runoudesta ja sannoista kiinnostuneiden ihmisten kohtaus- ja jakamispaikka.

Jaan sinne talven mittaan paljon runouteen liittyvää verkko-aineistoa.

Ja toivon muidenkin kirjoittavan siellä.

Päätarkoituksena siellä on omien runojen kirjoittaminen ja esittely
ja keskustelu runon merkityksestä ihmisen elämässä.

Tervetuloa!

.

maanantai 3. joulukuuta 2012

Kuulumiset ja terveisiä Blogi-ystäville

Luen säännöllisesti, päivittäin KAIKKI artikkelit kaikista blogeista, joissa olen jäsenenä, siis lukijana. En ole paljoa ehtinyt kommentoimaan, mutta elän täysillä näissä kirjoituksissa ja tapahtumissa mukana. Kuvat ovat hienoa katseltavaa ja tarinat ja tapahtumat koskettavia.  Sama jatkuu myös ensi vuonna.  Siis näissä merkeissä terveiset Teille kaikille hienoille blogaajille näin vuodenvaihteen lähestyessä.  Odotan innolla uusia kirjoituksianne.

Lukijat järjestelmän lisäksi Blogger-Google systeemiin on tullut mahdollisuus jakaa kirjoituksensa myös Google+ palvelussa ja saada tätä kautta lisää lukijoita ja yhteyksiä.  Suosittelen tätä lämpimästi kaikille Blogaajille.  Kannattaa ainakin kokeilla.

Oma aikani menee ihan täysin Dart-ohjelmointikielen opiskelussa, verkkotiedon lukemisessa, soittamisen ja laulamisen parissa ja kaikenlaisen tietotekniikkaan liittyvän parissa.  Omat koneet ja puhelin ovat toimineen (KOP, KOP, KOP) ja lisänä meille on nyt tulossa DNA:n kaapeliverkko 10€ :lla kuukaudessa.  Vielä ei ole tietoa miten se vaikuttaa tähän nykyiseen Saunalahden kaapeliverkkoon.  Pitäisi käydä sen firman liikkeessä hakemassa modeemi yms.

Omaa terveyttä olen jo kuukauden hoitanut kuntosalilla, joka on omassa taloyhtiössämme.  Noin 28 päivänä kuukaudessa joku, vähintään 2 tuntinen kuntoilusuoritus..  Näin järjestelmällisesti en ole koskaan ennen kuntoillut.  Sama näyttäisi jatkuvan Joulukuussa, joten tiedossa taitaa olla hyvä muutos. Pientä rautaa nostellessa olen jopa ajatellut joskus päästä 10 kg:n lisäykseen painoissa.  Mutta siihen ei ole mitään kiirettä.  Kuntoilussa tärkeintä on tehdä se hyvin vähittäisesti, mutta sinnikkäästi.  Itseään ei ole tarkoitus vahingoittaa.
     Työtehossa yritän päästä samaan; luen, ja omaksun nopeasti ja tehokkaasti, keskityn tärkeimpiin.  Se tarkoittaa myös tiettyjen alueiden jättämistä sivuun.  Musiikkia en paljon ehdi kuuntelemaan.  Ja pitäisi yhä enemmän siis päästä sille luovalle alueelle, sekä musiikissa, että ohjelmoinnissa.

Ja äänenavaukset on nyt pakko taas aloittaa.  Ja minun on myös hyväksyttävä se, että en ole tenori.  Mutta en myöskään mikään tynnyribasso.  Muutamasta laulusta olen saanut kehitettyä kohtalaisen basso-version.  Nykyisessä kokoonpanossa meillä on 4 kaveria, kitarat päävarusteena, yksi soittaa pianoa ja yksi osaa basson.  Jokainen osaa laulaa, minut ehkä voisi luokitella 2-laulajaksi.  Ja ohjelmistoja on vähintään 4 eri settiä joissa kussakin täytyisi olla ainakin 30 laulua.  Sitten vielä oma trubaduuri-ohjelmisto.  On sitä siinä.  Laulukirjoja minulla on nyt lainassa noin 8.  Nuottimateriaalia siis riittää.

Näissä merkeissä siis vuodenlopun terveiset kaikille teille!  Kirjoiteellaan ja kommentoidaan.
.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Chromen kirjanmerkkien synkronointi verkkoon ja muihin koneisiin ja muihin Windows käyttäjätileille. Sotkeutuneiden kirjanmerkkien korjaus.

Kirjanmerkkini olivat siis hieman sotkussa eri paikoissa, joten piti korjata niitä.  Kirjoitin tekemiseni Twitteriin OnLine-tilassa, ja tässä nuo Twiitit ovat nyt tapahtuma järjestyksessä.  Kirjoitan ehkä vielä hieman selittävää tekstiä tähän oheen...  jahka jaksan..

Kun Chrome-selainta käyttää kahdessa koneessa, kahdessa eri käyttöjärjestelmässä ja usealla eri Windows-käyttäjätunnuksella, ei ole hirveän helppoa pitää kirjanmerkkejään kaikissa Chrome-asennuksissa aivan samanlaisina.  Synkronointi joskus toimii, joskus ei, eikä ole mitään takuuta, että johonkin tekemäsi muutokset päivittyvät  muualle.
     Kaikkein varminta on pitää yhtä versiota, johon tekee kaikki muutokset, päivittää sen verkon kautta muualle, tai siirtää sen HTML-tiedostona.

Google tililläni verkossa on 3774 kirjanmerkkiä, synkronointia en tehnyt kuukauteen. Se tuntui toimivan aika epävarmasti 2 Tietokone kanssa.

 How can I remove all bookmarks from Google Chrome?.

Kirjanmerkkien poisto Chrome-selaimesta on helppoa; ensin ne kannattaa (viikoittain) tallettaa HTML-tiedostoksi.

Kaikkien Chrome:n synkronointi-tietojen poistaminen onnistuu helposti.. Mutta kuinka poistan VAIN kirjanmerkit verkosta, google-tililtäni?

Yksinkertaista: Poistan selaimesta kaikki kirjanmerkit, ja synkronoin sen verkkoon 0 kirjanmerkin kanssa. Mutta ei tahtoisi niin...

XMarks liitännäisen käyttäminen SAMANAIKAISESTI Chrome synkronoinnin kanssa aiheuttaa kirjanmerkkien tuplaantumisen ja harmaita hiuksia :(

Google Chrome bookmarks are separate from those saved in Google Bookmarks. ....not possible to automatically sync these two sets ??

 bookmarklet to the Google Chrome bookmarks bar

Olen pari kertaa poistanut verkosta nuo selaimen synkronoidut tiedot. Se ja uudelleen synkronointi oli lievästi raskas operaatio.#EiTahdo

Jos nyt ottaisin kirjanmerkkien synkronoinnin käyttöön, se dumppaisi minulle verkosta tuplia ja vanhentuneita kirjanmerkkejä.#TahtooTuhota

Google Drive: haku/ Public on the Web, OHO! onpas täällä paljon asikirjoja, mm. teknisiä oppaita ja manuaaleja, by MotorCyckleHandyman

Ja kun teen synkronointia, niin pitää muistaa käyttää SITÄ Chrome käyttäjäprofiilia, joka on minulla ensisijainen, jota ylläpidän parhaiten

Harmittaa jättää asiat kesken, mutta pitää palata asiaan kun on pirteä ja levännyt..

DNA Welho tiedote tuli: taloyhtiössämme avataan 10 M kaista 10.12. Siitäköhän aamuinen Saunalahti kaapeli yhteyden romahdus johtui??

Näin: Varmistin kirjanmerkit taas omalle koneelle JA Google Driveen. Poistin Chromesta KAIKKI kirjanmerkit. Synkronoin Kirjanmerkit verkkoon

Verkosta kirjanmerkit pompahtivat uudestaan Chrome selaimeen. Poistin ne taas. KAIKKI. Kirjaudun ulos, suljen Chromen ja avaan uudestaan...

#HepsKukkuu ! Ei Chrome kirjanmerkkejä! :) (Paitsi 2:ssa Ubuntu systeemissä ja 4:ssä Windows-kansiossa kahdessa eri koneessani..)

Irroitan synkronoinnin, kirjaudun SELAIMESTA ulos, suljen Chromen, tutkin tilanteen vielä kerran... Ehkä lisään kokeeksi yhden kirjanmerkin

Myös PB-koneelta kaikki kirjanmerkit pois, synkronointi sielläkin kirjanmerkkien (ja teemojen) osalta poikki..#SuuriKatastrofiOdotettavissa

Tuon kirjanmerkit HTML tiedostona Chromeen, ja #HepsKukkuu, siinä ne ovat :) Synkronoidaan verkkoon, ja sieltä toiselle koneelle..

Käyn kuitenkin ensin tarkistamassa Google-Chrome hallintapaneelissa:  mitä synkronoitavaa kamaa minulla on.

Ei enää 3700, vaan 22 kirjanmerkkiä. (22 siksi, että vahingossa aloitin jo synkronoinnin, ennenkuin tajusin käydä tarkistamassa..)

Synkronointi on täyttä riemua. Mutta vain siinä tapauksessa, että käyttäjä saa päättää, että KUMPAAN SUUNTAAN, se tapahtuu.

Ja tiedoksi: MINÄ EN sotkenut Chrome kirjanmerkkejäni. Ne SOTKEUTUIVAT.

Sitten kirjaudun  palveluun tililleni. Poistan sieltä KAIKKI kirjanmerkit. Hyvä palvelu, sinne kannattaa varmistaa..

Otan Chromessa käyttöön laajennuksen: XMarks Bookmarks synchronizer. Kirjaudun tililleni, ja vien Chrome kirjanmerkkini XMarks:iin

Käytän XMarks:ia vain ylimääräisenä varmistuksena, matkoilla siitä olisi hyötyä. Siellä voi myös pitää erikseen työ- ja koti-profiileja..

Poistan XMarks laajennuksen heti käytöstä. Ei voi pitää samaan aikaan kahta eri synkronointia.

Linkosuon Oiva Perunalimppu! Forssan KaaliPuroSalaatti! Ja teetä :) Ne mahdollistivat tämänkin päivän, ja tulevan rankan illan :)

Valmista muuten, paitsi että sain vain 22 kirjanmerkkiä synkronoitua. En tiedä kuinka voi pakottaa synkronoinnin vai onko se kerran päivässä

Yritän laittaa tämän kaiken blogipostaukseen. Toivon, että jollekin on hyötyä tästä. Muilta; Anteeksi tämä spämmäys :)  
Ja tunnin kuluttua synkronointi sitten toimi: 
3855 kirjanmerkkiä synkronoitui verkkoon ja sieltä toiseen koneeseen. Ja tein alustavan blogitekstin. Cappuccinoa, ja nyt ihan maistuukin.


Yritän vielä katsoa, mikä kohta vaatii selittämistä tai lisää tietoa, ja korjaan mahdollisuuksieni mukaan. Laitan myös tiedon, miten tämä synkronointi sitten päättyi.  Kirjanmerkkejä pitäisi olla yli 3000.
.

lauantai 24. marraskuuta 2012

GMail ohjeita Twitterissä kirjoitettuna. Twitterin Twiittien kopiointi Blogitekstiin.

Kirjoitin sarjan lyhyitä viestejä GMailin käytöstä Twitteriin.  siis max 140 merkkiä pitkiä viestejä.  
Aloitin 24.11. klo 07.00 noukkimaan sitä Twitteristä talteen.  

Juttu alkoi 22.11. aamulla tästä:  

Tunnustan, että en ole uskonut Ihmiseen. #Ihminen #Maailma #Luonto #Elämä  #talous

GMail: +30pv roskakori viestit pois automaattisesti. Roskk. ei nyt keskusteluja. Poistaminen ei ole tarpeen, tilaa on vaikka millä mitalla!

 GMail: Saat näkyviin kaikki ARKISTOIMASI viestit valitsemalla Kaikki viestit -tunnistetta sivun vasemmassa reunassa.

GMail: ARKISTOIDUT: Ne saa esille hieman hankalasti: vas. TUNNISTE-LUETTELON avautuvan Näytä-Lisää tai Kaikki-viestit valikon kautta. :)

Roskaposti tyhj. autom,30 pv. siellä nyt 31 viestiä, mm #Ubuntu  keskusteluryhmään hyväksyminen. Ihan oikein niille! :) Kampeavat Windowsia!

GMail Roskaposti täynnä Uhkauksia & ViimeisiäVaroituksia & painajaisunien Mörköjä! En uskalla kurkata. Kiitos Google-Setä että huolehdit :)

PayPal -tilistä (Jota minulla ei tietääkseni ole) #Roskaposti 2 varoitusta ja sulkemisjuttua. (Oi Isä, varjele lastasi maailman pahuudelta)

GMail #Roskaposti on siis se, jonka Google suodattaa, ei näytä minulle. Nyt ekan kerran kävin kurkkaamassa sitä. 1 virhe ilmeisesti siis ?

Poistin  :t. 32/kk. tietenkin olisin voinut myös kopsata niiden ideat ja laittaa kiertoon #elinkeino :)  
Timo ‏@pispalanpicasso
 Siis mitä, joku uudistus Gmailin toimintaanko?

Heikki Lappalainen ‏@etanatikku
@pispalanpicasso En ole tuota nähnyt ennen, mutta en ole oikein tutkinutkaan, nyt se sieltä vas-valikosta näkyi, #Roskaposti GMail

Timo ‏@pispalanpicasso
@etanatikku Ok, toivottavasti ei ala vanhoja normiviestejä itse poistamaan. Olisin pulassa.

@pispalanpicasso Anteeksi.. #Roskakori, OMAT poistamani viestit, voin palauttaa ne 30 pv aikana, muuten ne poistetaan lopullisesti.

Arkistossani yli 5000 viestiä! vaikka poistin kauheesti Dart-posteja. 0.3 gigaa käytetty, 10 Gigaa käytössä, tilaa riittää. #GMail

#GMail sisältää (haluttaessa) myös Off-Line tilan, Löytäisin siis kai nuo 5000 arkistointia myös ilman verkkoa.. en ole kokeillut

#GMail: Vasemmassa valikossa, Yhteystietojen jälkeen, ohuen viivan alla on: -PikaViestit -KaikkiViestit -Roskaposti -Roskakori

#GMail Yhteystiedot, jaa 2-tason ryhmiin: Koulu, KouluOpet, KouluOppilaat, KouluTutut. Näin ryhmiä voi käsitellä osina tai kokonaisuutena

#GMail Monet GMail toiminnot eivät ole vielä vakiona, vaan ne löytyvät valikoista Experimental / Kokeellinen -osastolta

 #GMail-task, näppärä kokeellinen tehtävälista ja muistilappu, josta tykkään erityisen paljon. Vähän kolho se tosin on

Ei sitä aamulla tiedä mitä rupee koneelle paukuttamaan.. laitetaan nyt tämä #GMail aihe tähän sitten tiiviissä paketissa. Kahvi :a lisää

#GMail Arkistoitaviin ei välttämättä tarvi tunnistetta lisätä. Haku on uskomattoman nopea ja tehokas. Muuten Tunniste-systeemi on hyvä.

#GMail on iso ja tehokas, ehkä vaikea.. Minulta meni ekalla kerralla 6 tuntia ennenkuin osasin viestin kirjoittaa ja yhteyshenkilön lisätä.

Kävelyllä tänään.. Minä: Hui! Koira: -Nuuh,Nuuh,Nuuh.. Omistaja: Se puree nykyään hirveen paljon vähemmän kuin ennen.. Minä: GULP!

#Tulevaisuus: Hei! täällä Siri! Annatko luvan käyttää #GMailarkistojasi? Voin hoitaa työsi sitten kun saat potkut.

#GMail Hieman epäselvää vielä on, kuinka saan esiin pelkästään ARKISTOITUJA viestejä. Enimmäkseenhän hakutulokset niitä kuitenkin ovat.

MYÖHEMMIN ILLALLA:      Koko päivä puuhissa joita ei ollut aikonut.. piruko se aina viettelee :(

Posti koossa 07.15, poistan vielä linkkejä...  07.22 enimmät OK,  Tunnisteet, Otsikko
Vähän hankalaa ja hidasta, kai tähän on valmiitakin ohjelmia...    7.40 loppuhiomiset OK.

Twitter on melkoinen informaatio-kaivo, vanhaa tietoa on sieltä aika vaikea noutaa.  Nämä olivat kahden päivän takaa, mutta hieman jännitti, että saako ne sieltä.  Olisi hienoa saada kaikki informaatio sieltä talteen, mutta taitaa olla vaikeaa...
     Siinä mielessä blogit ovat parempia.  Ja Google+.  Mutta Twitter on kiva.

.

maanantai 19. marraskuuta 2012

Israel ja Palestiina, Gazan pommitus ja Länsirannan miehitys

Kirjoitin aamusella Twitteriin pienen räntin, tässä se kokonaisuudessaa, sellaisenaan, tarkistamatta ja sensuroimatta.  Ehkä kommentoin asiaa myöhemmin. Sarjan kirjoittaminen kesti alta kaksi tuntia.  Jotkin Tweetit syntyivät muutamassa minuutissa, joitakin hioin lähes vartin.  Sarjassa on 19 aiheeseen #gaza liittyviä twiittejä, (max 140 merkkiä pitkiä).
     Joskus on hyvä kirjoitella vähän pidemmälti ja perusteellisemmin, kuin twitterissä on mahdollista.  Silloin se on tehtävä tällaisena sarjana.  Sarjaan tulee oma luonteensa, kun on kirjoitettava lyhyesti.  Seuraava Twiitti voi olla jo osin mielessä, mutta silti on keskityttävät siihen, jota kirjoittaa.
     Olen lukenut paljon, ja yritän ymmärtää ihmisiä tasapuolisesti,  siksi tämä jako.

Pihalla oli laiha, karannut (?) #Kissa, pannallinen, vaani lintujakin. Hain kotoa ruokaa, mutta kissaa ei enää näkynyt :(

@Talepani  Surullista: Israel ottanut haltuunsa 25 %(?) arabien maista Länsirannalla. Onko oikein? Onko kaunista? #ValtioTerrorismi :(

Israel - Palestiina, kaksi hienoa kansaa, sympatiani enimmäkseen tasan, mutta AINA heikomman puolella sortajaa vastaan.

Israelin oli taktisesti pakko (ja oikea aika) nyt tuhota Hamasin raketit.#Iran #Ydinaseet on todellinen uhka. Ja se on pakko poistaa.

Israel on historiansa aikana taistellut olemassaolonsa puolesta. Nyt ei ole kysymys siitä, vaan heikomman naapurikansan sortamisesta.#gaza

"Sanottakoon sitä miksi tahansa, mutta puolustautumista se ei ole. Ei silloin, kun miehittää jotakin maata ja sortaa sen asukkaita." #gaza

Jos varastaisin ihmisiltä maata, ja nämä heittävät minua kivillä.. KOPS! Ymmärtäisin logiigan.Joko lakkkaan varastamasta tai hankin kypärän

Mitä seuraavaksi? Näillä toimilla vain kylvetään vihaa ja luodaan kasvupohjaa terrorismille. #Israel #Gaza

Maailmansota, ja sen jälkeen #YK määrittivät valtioiden rajat. Niiden noudattaminen on ainoa mahdollinen vaihtoehto. #Israel #Palestiina

Israel :in turvallisuus vaatii Länsirannan täydellistä ja aukotonta demilitarisointia. Ja se pitää tulevan Palestiina :laisvaltion niellä.

Mutta Länsiranta on Palestiina :n aluetta. Mahdoton kuvitella rauhaa, jos Israel ei palauta sitä oikeille omistajille.

Toivon että Israel -Palestiina :n nuori #Internet sukupolvi jossakin vaiheessa haistattaa paskat riitelyille ja lähtee yhdessä hengailemaan.

#Gaza Vaatimus, että Hamas estäisi rakettien lähettämisen on (pääosin) kohtuuton. Se ei ole Valtio, sillä ei ole tarvittavia resursseja.

#Israel#Palestiina#Gaza, Raketit. Kuinka ihmistä estetään tekemästä pahaa? -Antamalla hänelle mahdollisuus ja syy tehdä hyvää.

#Gaza on saarrettu. Se on maailman suurin avovankila.

#Gaza :n lisäksi on myös saarrettu jotakin meidän omassa mielessämme. Oikeus.. kohtuus.. ymmärrys.. totuus.. Ja se on surullista.

Lapsuudessa vietettiin riemujuhlia päivänä, jona Nasser kuoli, oltiin niin Israelin ystäviä ja uskovaisia. Mitäpä siinä, maan tapa :)

Gaza :n saarron murtuminen.. tulee mieleen Berliinin saarron murtaminen.. Mutta eihän se ole ollenkaan sama asia, eikä niin loisteliasta.

#Israel #Palestiina #Gaza Sodassa totuus on aina ensimmäinen uhri. Seuraava uhri on se, joka keskustelussa on eri mieltä Sinun kanssasi.

Tässä tämä pätkä tätä surullista juttua. Toistaiseksi. :(  

Pitäis mennä pihalle katsomaan, olisiko se orpo #Kissa näkyvissä. Otan vähän ruokaa taskuun.. ja siemeniä linnuille.

Liitettäköön sarjaan vielä eräs mielipide twitteristä:  


Noam Chomsky ‏@daily_chomsky
You can't defend yourself when you're militarily occupying someone else's land. That's not defense. Call it what you like, it's not defense.
.

maanantai 29. lokakuuta 2012

Siivoamassa omaa tietokonetta ja suunnittelemassa sen sisältöä.

Kun HP-koneessa oli vain 9 Gigaa vapaata tilaa kovalevyllä (320 Gigaa) se oli hidastunut surkeasti.  Poistin 8 Gigan vanhan valokuvakansion, siirrettyäni sen ensin ulkoisille levyille ja toiseen koneeseen. Sitten poistin paljon ohjelmia, yms.
     Picasan katselutoiminnan poistin kokonaan käytöstä.  Poistin myös sen Thumbnail tiedostoja, joita oli omaan kansiooni kertynyt 47 GIGAA !!!  Osa niistä saattoi olla ulkoisilla kovalevyillä olevien tiedostojen.  Picasahan oli seonnut niiden kanssa.  Kasvontunnistuksen poistin myös Picasassta.  Samoin ilmoitin Picasalle vain kuluvan vuoden valokuvakansiot jatkuvasti scannattaviksi.
Harkitse Picasan poistamista väliaikaisesti, jotta sen tarpeettomat tiedot tuhoutuisivat.  Säilyisivätkö tähditykset ja kuvien tunnisteet?

Tilaa oli tässä vaiheessa koneella huikeat  47  GIGAA!!   Ja  Windows oli taas aika nopea.

Pistin CCleaner ohjelman ensin TUTKIMAAN koneen turhia tiedostoja.  Se rassasi 20 minuuttia pelkästään Internet Explorerin väliaikaistiedostoja.
ENKÄ EDES KÄYTÄ IE:tä säännöllisesti.  Ja kolmella Windows-käyttäjällä sama asia.  HUH!  Helpompi olisi ollut poistaa IE kokonaan.  Puolessa tunnissa se on tutkinut 21%    Tämä kestää...  kahvia. Onneksi voin pienellä koneella kirjoittaa tätä tektiä.
CCleaner löysi huikeat  22 GIGAA turhia tiedostoja.  Oli muuta kriittistä puuhaa, joten en joutanut tutkimaan, vaan ajoin puhdistuksen,  Surraan sitten myöhemmin...

Kunnallisvaalien suurimmat voittajat olivat Perussuomalaiset ja apatia.
Ratkaisu siivoukseen: Nimeä ympäristösi taiteelliseksi sekasotkuksi.
Matkalipussa ei ole aikaa nyt, pidetään siis suuri siivous ja järjestelypäivä kotona.
NewYork odottaa Sandy myrskyä, toinen hurja pyörre näkyy Islannin eteläpuolella.
Täällä on rauhallista, huurteen peittämiä keltaisia lehtiä maassa ja heinoja pilviä meren yllä.

CCleaner siivosi C-levyn alta tunnissa, kauhistelen tuhoja joskus myöhemmin.
Jatkan toki vielä siivoamista, mutta nyt ainakin on C-levyllä ruhtinaaliset  68 Gigaa tilaa!!

Meidän on pakko löytää ohjelma, joka pystyy käyttämään valokuva-arkistoja ulkoiselta kovalevyltä.  Ja nopeampi systeemi kuvien tähdittämiseen ja tietojen merkkaukseen.
Windows käyttäjissä ei ole mielekästä pitää useita käyttäjiä,  jolloin datatiedot tuplaantuvat.
Kaksijäseninen perheemme voi hyvin pärjätä samalla Windows-tunnuksella, ainakin kun tilanne levytilan kanssa on näin kriittinen.  Ja kun Winukka kertakaikkiaan on niin hidas.

Linuxin asentamisessa minulla oli ongelmia, voi olla, että ne liittyivät levytilan puutteeseen.  Sitäkin voisi nyt yrittää uudestaan.  Sillä Linux on ilmainen, Windowsista me kaikki maksamme.

Kamerani optiikka on siis hajalla, ja tänään yritän viedä sen liikkeeseen takaisin huollettavaksi tai takuulla vaihdettavaksi.  Saas nähdä kuinka onnistuu.
.

torstai 11. lokakuuta 2012

Ongelma Valokuva-arkistojen varmistamisessa ja jakamisessa

Minulla on ulkoinen PASSPORT-levy, jolla pidän vanhempien vuosien valokuvia, kun ne eivät kerta 1-tietsikalle mahdu.  Kaikki kuvat ovat toki myös toisella koneella...
Nyt en PB-koneellani pääse käyttämään näitä ulkoisen levy kuvia!  
MUTTA:  Ongelma lopulta ratkesi, kun perustin uuden kansion ja siirsin kuvat sinne!

Voiko ulkoisen kovalevyn tietoja käyttää, kun varsinainen tietokone on pimahtanut?

Windows:  tiedostojen jakamisen perusteet.
http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows-vista/File-sharing-essentials

Windows, tiedoston tai kansion salauksen purku.
http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows7/Encrypt-or-decrypt-a-folder-or-file

Valokuvat 1-koneessani olivat alunperin OMASSA hakemistossani, siis oman Windows salasanani takana. Siinä sitten oli levynrassausta kun siirsin kuvat julkiseen kansion...  Joka tiedosto piti erikseen merkata jaettavaksi muille koneen käyttäjille....
     Jäiköhän tästä tuo suojausmerkintä koko kansioon päälle ja siiirtyi sitten tulevienkin vuosien kansioihin....   En jaksa ajatella enkä perehtyä tuohon idioottimaisen Windowsin suojauksiin...

Perhekäytössä olisi olennaista, että kuvat olisivat käytettävissä muilla perheen koneella.  Pupu valkealla hangella istumassa -kuvan väärinkäytön ongelma on vähäisempi, eikä todellista suojaamisen tarvetta ole.    Siirtelen rutiininomaisesti kuvia ja tiedostoja koneiden välillä ulkoisen kovalevyn avulla, eikä muissa kansioissa tällaista ongelmaa ole...    1-koneessani saan tiedostoista näkyviin tuon JAKAMISEN lisäsetukset ja Windowsin kansion asetukset.  Mutta ennenkuin pistän koneen ruksittamaan 52 Gigatavun kuvaklönttiä, niin pitäisi olla joku suunnitelma....

     Taidanpa kokeilla pienellä kansiolla ensin....
1.  Teen erilaisia jakamis-määrityksiä ja asetuksia.
2.  Siirrän kuvat uudelle isolle ulkoiselle levylle puhtaalla kopio-toiminnolla.  Ja varmistan koko ajan, että kuvat ovat käytettävissä erilaisten WINDOWS-katastrofien iskiessä.
3.  Perustan 1-koneen Julkiseen kansioon kokonaan uuden, suojaus- ja jakamis-asetuksista vapaan valokuva-kansion.
4.  Tutkin 2-koneeni Valokuvat-kansiota, joka on perustettu suoraan julkinen-kansioon.  
Mitään näist ei tarvinnutkaan:  uusi kansio ja kuvat vain siiihen.  

Nykyinen tilanne on epävarma;  Koska WINDOWS KONEET HAJOAVAT,  WINDOWSIN KOVALEVYT KORRUPTOITUVAT ja WINDOWSIN KÄYTTÄJÄPROFIILIT TUHOUTUVAT, niin valokuvat voivat milloin tahansa kadota....

Tämä ongelma ratkesi kun:  Tein Passport-levylle uuden, puhtaan kansion.  Tarkistin, että pystyn PB-koneella käyttämään sitä.  Kopioin tai siirsin  HP:llä kaikki kuvat tähän kansioon.!

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Ajatuksia verkon ja tietotekniikan kehittymisestä ja käytettävyydestä kesällä 2012

Kun nyt Saunalahden ADSL jumittaa isommassa koneessani, niin onkin sopiva aika kirjata kesän tapahtumia ja pohtia kehitystä.  Kiirettä on blogilaisella kesälläkin pitänyt, materiaalia tulee kaikkialta tasaiseen tahtiin.  Omassa tiedonhallinnassani en ole pystynyt  rationalisointiin; tuntuu, että olisi parasta haudata vanhat artikkelit, tekstit ja pienet tietokannat vuosiarkistoon,  v. 2010, 2011, ja aloittaa aivan uudelta ohjalta.  Tuskinpa niitä vanhoja tietoja tarvitsee, kun ei ole tähänkään asti tarvinnut...
     Ajatuksenani olisi kehittää henkilökohtaisen tiedon hallintaan yksi tietokanta, johon tulisi suunnilleen rivi vapaamuotoista tekstiä joka tapahtumasta, siitä ohjelma sitten löytäisi tietyt määrämuotoon kooditetut sanat...  ei nyt xml koodia, vaan määrämuotoisia hakusanonoja.

ADSL on jumittanut keskimäärin vain kerran kuussa, edellinenkin sattui aamusta.  Edellisellä kerralla asia korjaantui itsekseen parissa tunnissa.  Tietenkin yritän ohjeiden mukaan irroitella ja kytkeä johtoja takaisin.  Kun siihen vielä yhdistyy myöhäinen herääminen, niin on päivän järjestys jo valmiiksi sotkussa...  Kun aamun rutiineihinin kuuluu lukemista vähintään 2-3 tuntia (teoreettista tietoa), niin se vaatisi hiljaisuutta, paras aika on 06-08...
     Ne luettuaan pääsisi selaamaan Google+ :sta iloisempia asioita, mutta tällaisina päivinä se jää haaveeksi.  Vapaamuotoiseen tiedon etsintään tai inspiroivaan tiedon järjestämiseen ei ole usein jäänyt aikaa.  Se kuitenkin olisi kaikkein tärkeintä itsensä kehittämisessä ja tietotekniiikassa.

     Kuinka riippuvainen olet sosiaalisen median välineistä?  Kuinka suuri osa henkistä minääsi Twittertilisi on?  Kun olet jossakin tapahtumassa, paljonko keskityt itse tapahtumaan ja miettimiseen sen raportoinnista sosiaaliseen mediaan?

     Onko nopeus tietotekniikan ongelmakohta?  Ei ehkä tavallisella käyttäjällä.  Hänhän ottaa kupin kahvia ja selailee muita sivuja silloin kun sivu latautuu hitaasti.  Rajansa on siinäkin, kuinka nopeaan tiedon vastaanottoon ihminen pystyy.  Hitaus saattaa olla jopa rentouttavaa, mutta itse koen pääseväni nykyisellä tekniikalla ehkä 30% siitä työtehosta, joka voisi olla maksimini.  Nopeasti vilahtavia ajatuksia ja ideoita ei ehdi kirjoittaa ylös, eri ohjelmien käynnistäminen ja avaaminen vie aivan liian paljon aikaa.  EtanatikkuTwitter kirjoitti ohjelmien nopeudesta ja DART-kielestä näin:

SLOW! It is pain point for large JS-based web apps. See progress bar everytime you open ? That sucks. Thats why DART! 

     Tietojen varmistus ja valokuvien suuri määrä, sekä niiden lajittelu ovat edelleen meillä ongelmallisia.  Systeemin romahtamista pelkää koko ajan, kovalevyn tuhoutuminen...   Mutta varmistusohjelmat ovat meillä edelleen ongelmallisia...  Helpointa on ostaa uusi 500-1000 GT levy ja viedä vanha kellariin turvaan...    Ja muistakaa suojata USB-tikuilla olevat tietonne.

Eilen tapahtui suuri verkkohyökkäys useihin suomalaisiin sivustoihin.  Tänään keskustellaan laajasti #apotti potilastietojärjestelmästä, joka maksaa pahimmillaan 1.800  miljoonaa €.  Ensinmainitussa ovat paha-veli-verkostot liikkeellä ja jälkimmäisessä saalistavat varmaankin hyvä-veli-verkostot.

Äänenlaatu tietokoneessa, Basson säätö;  Pienemmässä, 11" tietsikassa on Dolby, ja sen ääni on paljon parempi kuin normaalikokoisessa HP-koneessamme.  Siitä en löydä edes basson liukusäätöä.  Onkohan asiaa arannettavissa ohjelmallisesti:  Katsotaanpas;  AfterDawn: löytyisikö sieltä jotakin ohjelmaa, tai verkosta tietoa Googlen haulla: "Tietokoneen Basson säätö".

Tässäpä nämä, sekalaiset kuulumiset.  Voikaatten hyvin siellä blogeissa ja medioissa.
.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Twitter Helsingin kartalla ja yleensäkin alueellisesti. Sehän on: VIMENTION!

Kuinka saan näkymään Twiitit alueellisesti?  Eri alueilta?  Esim. kerrallaan tietyn kaupungin alueelta?   Twiitit Helsingistä.  Twiitit Tampereelta.  Twitter Oulun alueella.
Twitter Jyväskylässä?
Twitter alueellisesti.  Twiitit minun kotiseudultani.  Viimeisimmät Twitterin viestit siltä alueelta, johon juuri olen menossa käymään.  Kun jotakin tapahtuu, niin mitä Twitter kertoo siltä seudulta?

Liikuteltava Kartta, missä on merkinnät kaikista sillä alueella näkyvistä Twiiteistä ja valokuvista.

Olihan joku palvelu, joka järjesti tämän, mutta en nyt löydä sitä verkosta, enkä näköjään ole koneelleni tallettanut mitään tietoa siitä.  Onko se mennyt nurin?  Hassua, että verkosta ei löydy mitään tietoa siitä noilla tähän blogiin kirjoittamillani sanoilla.  Olisimme äkkiä halunneet nähdä näin Juhannus-aattona kuvia tietyistä Helsingin paikoista.  Mutta se ei nyt tähän hätään löydy.

Varmaan se löytyy tai palautuu mieleen pian.
Yleensä paras keino unohtuneiden nimien mieleen palauttamiseen on käydä aakkoset läpi A:sta Ö:hön hitaasti ja ajatuksella.  Jonkun kirjaimen kohdalla sitten pysähtyy maistelemaan, ja sieltähän se löytyy.
Mielessäni pyöri nimi: Vimeon...  ei ollut se vaan oli:   Vimention !
Sain asiasta vinkin, ja mistäs muualta, kuin twitteristä.

https://vimention.com/    Kotimainen palvelu, josta tietoviikko kertoi artikkelissaan
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/kotimainen+vimention+haastaa+somejatit/a806175

Täältä siis voit nähdä, mitä tietyllä alueella Twiitataan.
Samoin voit itse sijoittaa Twitterillä vinkkejä tietylle alueelle.  Tähän artikkeliin olen nyt yrittänyt laittaa sellaiset hakusanat, että tuo palvelu vastaisuudessa löytyy.
Siis: Mitä tapahtuu lähelläni:  Katso  Vimention!

Mutta, tätä tietoa etsiessä;  Hyvää Juhannusta kaikille!
.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Etanatikku-blogi siirtyy kiinteään ADSL verkko-yhteyteen.

Melkoinen muutos, kauan sitä jahkailtiin, mutta tässä se nyt on.
Voiko tästä sitten enää käyttää tuota Etanatikku-nimitystä?  Ehkä nopeus kiihtyy niin hurjaksi, että...
Sopimuksemmehan on loppumassa 28.6., joten oli jo pieni kiire.

Ratkaisu syntyi lopulta yksinkertaisin perustein: Sehän ON vain euron päivässä.  Emmekä halua 4G:tä, koska epäilen sen tyypilliseen SL:n tapaan olevan aluksi vain testattavana asiakkailla.  Haluamme järkeistää perheen yhteistä ajankäyttöä, vaikka periaatteessa tulisimme toimeen yhdelläkin netti-yhteydellä.  Yhtenä vaikuttimena minulla toki on, että Netti-tekniikasta blogaavana minulla on voimakas kiinnostus nähdä, että kuinka tämä lanka-yhteys toimii, etenkin langattomaan verrattuna.

Elisan liikkeessä minun ei tarvinnut odottaa, seuraavien asiakkaiden kyllä piti.  Asiointini kesti yli 15 min, kyselin paljon. Minulla on vieläkin pieni epäilys, että en ole ihan kaikkia asiaan liittyviä seikkoja huomannut...  toivon, ettei kovin pahoja yllätyksiä tule.


Sopimus on tämä:  Otimme kiinteän verkkoyhteyden!!! Maksaa 28.90 / kk ja sisältää myös nettitikun.  Siinä on kiinteä ADSL-liittymä:
Saunalahti ADSL Full Rate 10/1 Mbit/s tai Kaapelimodeemi 10/2 Mbit/s   JA
MobiililaajakaistaPaketti Nopsa, jossa rajoittamattomat kotimaan datayhteydet jopa 15 Mbit/s nopeudella.  
Nykyinen nettitikkuni jää sopimuksen loppuessa minulle varakappaleeksi.

Laite: on puhelinverkkoon johdolla kytkettävä... A-link-reititin, musta tai valkea, kirjan kokoinen laite, jossa valot vilkkuvat...  siihen taitaa tulla virtajohto, yksi ylimääräinen riesa siis.  Se tulee varmaan USB-liittimellä tietokoneeseen...
Puhelinjohdon vetäminen on myös yksi ylimääräinen riesa, pitää laittaa se kynnyslistojen ali noin 4 m. matkan päästä. Hmmm, tuleekohan tarvittava välikappale puhelintepseliin mukana?
Laitteiden toimitus, lähimmästä postista, eli todella hankalasti jostakin Malmilta.
Mutta oli se sitten kumminkin naapurikylän R-kioskilta.

Tapahtumia:
11.6. klo 11.00  Sopimus Elisan myymälässä
Liittymäsi avauspäivä on 13.06.2012. Saat tekstiviestillä ilmoituksen, kun liittymä on käytettävissä.
11.6 Olin tuskin kotiin ehtinyt, kun pamahti viesti, että ON TOIMITUKSESSA.
         Ja näen Itellan Ennakkoilmoituksen asiasta.
12.6 ....laita modeemi toimintavalmiiksi ohjeiden mukaan ennen avauspäivää.  Kytke modeemin virta myös päälle. Näin pääsemme testaamaan yhteyden toimivuuden.  Vastgaa tähän viestiin maksutta numnerolla 1, kun modeemi on valmiina.  Jos et voi laittaa modeemia toimintavalmiiksi, ei se estä liittymäsi avaamista.  Asentajamme on tarvittaessa yhteydessä... t. Saunalahti.
12.6.  Itellan viesti, jonka pystyin vain puhelimesta tarkastamaan, oli lievästi hämärä.  Siinä sanottiin, että lähetys on  lajiteltu...  Ja lähetys on noudettavissa jne oli eri kohdassa.  Tosin tuota sivua oli puhelimella aika vaikea lukea, tiedot menivät osittain päällekkäin.
Tällaiset firmat,  jotka lajittelevat, kun asiakas odottaisi; suomea, minä luokittelen...

Sain laitepaketin 17.30 ja 18.30 se oli kotona valmiina, osa valoista vilkkuu ja se odottaa avausta.
Johtohässäkkä pöydällä ja sen alla on nyt melkoinen, 2 konetta, 2 kameralaturia, puhelinlaturi, modeemi...

Päivitetään toimituksen tapahtumat...   Ja laitteen käyttöönottoon liittyvät tapahtumat tähän.  
Laitteen piti liittyä verkkoon 13.6. mutta eri syistä se tapahtui vasta.  14.6
Olisi postauksen aihe; katsotaan jaksanko:

"Soitetaan, jos asentajakäynti on tarpeen"; erillisen postauksen aihe, katsotaan, jaksanko:

Käyttökokemukset; ihan nopealta vaikuttaa:  on erillisen postauksen aihe.  Katsotaan...

Mutta 14.6. 2012 lähtien, Nokian suurten irtisanomisten päivänä, siirryin kaapeliverkkoon.
Siis ADSL-yhteys on nyt käytössä.
.

CANON EOS 600D Järjestelmäkameran käyttöönotto ja ensimmäiset kokemukset.

Purin paketissa tulleet tavarat ja otin niistä HETI valokuvan. Poistin pakkausmateriaalin ja kuvasin sitten taas.  Ei ole sitten myöhemmin ihmettelemistä, että mitä paketissa oli, ja mihin laitteeseen jokin johto kuuluu.  Laitoin akun lataukseen; kamera ei siis ole käyttövalmis ihan heti, eikä latausta kannata keskeyttää, jotta akku varmasti olisi parhaassa mahdollisessa kunnossa.  Mutta nyttenpä on hyvää aikaa perehtyä siihen ja ohjeisiin.
     Kamera tulee perheenjäsenelle, mutta minä kiinnostuneempana teen tämän perehtymistyön. Kaikilla kameran peruskäyttäjillä ei välttämättä ole halua tutustua niiden tekniikkaan.

Tämä on siis meillä ensimmäinen digitaalinen järjestelmäkamera; eikä meillä muutenkaan ole valokuvauksen hienoudet aivan täydellisesti hallinnassa.  Kuvauksessa on jatkuvasti ollut ongelmia terävyyden ja valonsäädön kanssa.  On ollut tuskallista, kun kamera tekee toista, mitä käyttäjä haluaa. Toivottavasti se nyt korjaantuu...

Ensivaikutelma;  Runko on aika kevyt.  Siinä on n. 33 kytkintä, liitintä tai vastaavaa.
Se on musta, muutamasta kohdasta karhennettu.  Pienikätisille japanilaisille varmaan laukaisinkin osuu oikeaan kohtaan; minulla se tuntuu hieman epämukavalta.
Käyttöohjekirja 325 sivua, + sama ruotsiksi ja tanskaksi. Vahvasti selästään nidottuna kirja on hieman hankala lukea.  Taidan ottaa tuon englantilaisen painoksen alleviivaus-kappaleeksi.  Informaation määrä  tässä oppaassa on suorastaan tyrmistyttävän suuri.
Saamassamme kirjassa kuvausopas, näyttää myös olevan hyvät käytännön ohjeet.

Asennusta; Kantohihna ja kortti 8G paikoilleen.  Availen lokeroita ja kansia, käyn ohjekirjan mukaan kaikki säätimet läpi, laitan perusobjektiivin, 18-55 mm paikoilleen.
Akun lataus vain kesti  tunnin.

Käytännön tutustuminen; Käyn ajat ja asetukset läpi. On vaikea keksiä, miten sisäisen salaman saisi nousemaan ylös... laitetaan CA, kuvataan pimeään, painetaan laukaisin puoleenväliin, ja sieltähän se ponnahtaa esiin.  Mutta miten sen voisi pakottaa... Kädellä estettäväksi se ei ole tarkoitettu.
Peruskuvaustilassa, CA, kaikki varmaan onnistuu helposti, eikä käyttäjän tarvitse hukuttautua ohjeisiin.  Kaipaisin Pikaopasta, jossa olisi olennaisimmat näppäimet ja säätimet esitettynä.

Käyttäjän pettymys 2 pv jälkeen;  ei tämä ole sitä mitä etsin, en saa tällä tehtyä...  Tämä kuvaa pääsääntöisesti väärin,  95% kuvista epäonnistuu, ellei käyttäjä tee joitakin muutoksia asetuksiin.  Miksi kaikki kuvat pitää polttaa puhki?  Valoa voi aina lisätä kuvankäsittelyssä, mutta puhkipalanutta kuvaa ei voi pelastaa millään.  Kameran perusasetukset ovat sellaiset, että ilman erikoista temppuilua, ei kunnollisia kuvia saa.  Kameran valotus on säädetty väärin; tummuutta pitäisi lisätä.

Lisäys 7 / 2013:  Testihenkilömme löysi kameran valikoista säädöt, joilla valotus saatiin paremmaksi.  Kuvien puhkipalamisen ongelma on pääosin poistunut.

Canon EOS 600D:llä otetut kuvat eivät ole parempia, kuin digipokkarilla.
Kameran riippumisasento kaulahihnassa on luonnoton ja täysin väärä, linssi roikkuu alaspäin, mutta rakenteellisesti tätä on vaikea muuten konstruoida.
Tämmöistä... oletetaan, että aika hieman tasoittaa tätä pettymystä ja oppiessa lisää kameran toiminnoista, tuntuma siihen paranee.  Ja koehenkilömme käyttää aktiivisesti kameraa, elikkä kuitenkin käytettävyys ja toimivuus on hyvällä tasolla, vaikka pienin tuskailu välillä jatkuu.

Kaupanpäällisiä; Kuvausopas ja tarvikelaukku (300mm objektiivi ei taida mahtua siihen).

Myöhemmin ostettavaa
- Toinen Akku, ja lisää muistikortteja  8G.  Mukana tuli yksi molempia.

Minä oikeastaan itsekin olisin halukas saamaan tämänkaltaisen kameran.  Ehkä se hieman halvempi malli sopisi minulle...

Tämä oli edellinen kirjoitukseni aiheesta:
http://etanatikku.blogspot.fi/2012/06/ensimmaista-jarjestelmakameraa.html
.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Ensimmäistä järjestelmäkameraa ostamassa, onko se Canon EOS-600D ?

Olemme päätymässä nyt tähän Canon EOS-600D kameraan. Oikeastaan kävin jo Prismassa rahat taskussa, neuvottelin myyjän kanssa puolen tunnin ajan ja soitin välillä kotiin...  Lähinnä Tamron objektiivi oli se, josta homma jäi kiinni.  Lopulta päätös oli selvä, ja tein kaupat myyjän kanssa.  MUTTA liikkeessä ei ollutkaan kameraa!  Vain mallikappale, jota ostajan ei kannata ostaa ja jota myyjä ei myy.
Homma siis jäi, en tahtonut Itäkeskukseen tai Kannelmäkeen mennä.  Pettymys kotona oli...

Jäljempänä olevasta linkistä löytyi:    http://www.mikkosaari.fi/canon-ohjeita-ostajalle/

APUA OSTOPÄÄTÖKSEN TEKOON meidän kaltaisemme harrastajat saavat parhaiten joltakin kokeneelta käyttäjältä:  ai lintuja!  ja makrokuvia kasveista!  Eikä ole bodari hauislihaksineen pitämässä objektiivia!  Ettekä paljoa videoita kuvaa?  Ja verkkoon laitatte kuvat?  Nopeita tilannekuvia kaipaatte?  Ja valoisuudensäätö on olennaista vaihtuvissa olosuhteissa?

KUVAAJATYYPPI;  Nopea tilanteiden havaitsija ja tunnelmien sieppaaja.

OBJEKTIIVIT
- Olisimme halunneet toisen, kuin tarjouksessa olevan 18-55 mm, nimittäin  18-135 mm. objektiivin.
- Tarjolla oli myös 75-300 mm Tamron objektiivi hintaan 179 €.  Noin 15 cm pitkä.
   Tähän oikeastaan itse olin päätymässä.  Siis perus 18-55 mm:n lisäksi.
Prisman myyjät sanoivat Canonin omien objektiivien olevan valovoimaltaan parempia kuin Tamron, mutta kun ne ovat hinnaltaan kai tuplaa, niin taitaisin itse taipua Tamroniin päin.

MIKSI uusi kamera Canon Powershot Digipokkarin tilalle:
- Tarvitaan laadukkaampia kuvia, kasveista, linnuista, halutaan kuvakäsittelyllä tehdä osasuurennoksia ja muokata niitä.  Zoomia ja Makroja.
- Halutaan välillä ottaa pikakuvia nopeasti muuttuvista tilanteista.
- Ollaan kyllästytty siihen, että jatkuvasti myöhästytään kuvaustilanteissa.
- Digipokkarin etäisyydensäätö ja valoisuuden / tarkennuksen säädöt ovat puutteelliset.
- Halutaan edetä joka taholla kuvausharrastuksessa, sen muuttuessa ja haasteiden kasvaessa. Ehkäpä lähestytään joskus jopa ammattilaisten tasoa...


MITÄ HALUAMME KAMERALTA  ja mitä EOS 600D:ssä on hyvää.
- Edellisessä kohdassa mainitut asiat pääosin ilmeisesti korjaantuisivat.
- 18 Megan kenno mahdollistaa tarkat kuvat ja suurennokset.

PRISMAN MYYJÄT olivat asiantuntevia ja sain heiltä paljon tietoa.

LISÄTARVIKKEET; Vara-akut, Muistikortit,   Kameralaukku minulla jo on, vanha.

HINTA: kamera + 75-300 Tamro, 649-179 €.    =  828 €  + lisätarvikkeet.
Kun tämä harrastus on niin tärkeä, niin eipä hinta paljoakaan paina tässä.
Kunhan vain tietäisimme, että päätös on oikea ja että se kantaa harrastusta eteenpäin muutaman vuoden.

MIINUSTA:   Akku-laturisysteemi erilainen kuin aiemmissa kameroissamme.   :(
- Tiedollista ja taidollista vajavaisuutta ei voi paikata laitehankinnoilla.
- Isojen kuvien, 18 megaa, pyörittäminen tietokoneessa voi olla turhauttavan hidasta.
- Jonkinasteinen pettymys tällaisiin ostoksiin aina sisältyy; kaikki toiveet eivät voi toteutua.

VERKOSTA LÖYDETTYÄ TIETOA AIHEESTA:
Esittely:  http://www.digikuvaus.fi/arviot/canon-eos-600d/

http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_600D/

http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani/vertailut/tm-parivertailu-canon-eos-600d-ja-nikon-d5100

Aloittelijalle ohjeeksi löytyi tämä mainio ja pitkä kirjoitus lukuisine kommentteineen.
http://www.mikkosaari.fi/ohjeita-ensimmaista-jarjestelmakameraa-ostavalle/

Näiden perusteella pitäisi nyt sitten ostotapahtuma järjestää alkuviikosta.

Päivitämme tähän lopputuloksen ja mahdolliset käyttökokemukset:  


Kävin sitten manantaina ostamassa tuon kameran; päivitän käyttökokemuksia erilliseen postaukseen.  
.

Onko tietokoneellasi lupa sammuttaa Modeemi virran säästämiseksi

Virran säästämiseksi tietokone voi ilman käyttäjän toimenpiteitä sammuttaa modeemin, ellei käyttäjä nimenomaan ole sitä estänyt.

Tämä toiminto määritetään Windowsin ohjauspaneelista:

Ohjauspaneeli / Laitehallinta / Modeemi   /  (Huawei) / Virranhallinta.     Ruksaa siellä ruutu:
- Sallitko tietokonen säästää virtaa sammuttamalla tämä laite.     Ruksi tai ei ruksia ruutuun.

Modemi ilmoittaa äänimerkillä toiminnoistaan.  Modeemin sulkemisesta on hyötyä esim. akkukäytössä, kun käyttäjä vain lukee asiakirjoja, jolloin verkkoyhteyden ei välttämättä tarvitse koko ajan  olla päällä.  Muuten tämä toiminto on tarpeeton, ja se kannattaa ruksata:  Ei lupaa sulkea modeemia.  
.

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kiintoisia poimintoja ja hauskaa luettavaa verkosta

Syötteenlukijasta, Twitteristä ja Google Plussasta poimittuja vinkkejä...

PC-Magazine, Pinterest esittely.  http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2398653,00.asp
Lehden oma Pinterest-sivu:          http://pinterest.com/pcmag/

Äijäblogi: Vanha sananlasku sanoo, että jos joudut riitaan idiootin kanssa, varmistu, ettei hänelle käy samoin.    http://aeijae.blogspot.com/2012/05/tajunnanvirtaa-rakennushankkeen-lomassa.html
Ja samalla rakennetaan pergolaa kone- ja miesvoimin.

Wordpress etusivu, tuoreet julkaisut;   http://wordpress.com/#!/fresh/
Tämä houkuttaa visuaalisuudellaan ja aihepiirillään lukemaan.  

 Vesa Linja-ahon blogissa on nyt niin monia hienoja artikkeleita, ettei voi mitään niistä yksinään nostaa esille.    Todella hyvää materiaalia, kannattaa tutustua.  
Sekä Linja-Aho, että Äijäblogi kirjoittavat myös koulukiusaamisesta... 

Toiset viisi hyödyllistä Android-sovellusta.   

http://howto.cnet.com/8301-11310_39-57442523-285/save-gmail-attachments-to-google-drive-with-one-click/    Näin GMailin liitteet tallennetaan pilveen, Google Drivelle, yhdellä klikkauksella.  

Googlen omat tietokoneet ovat tulossa markkinoille halpaan hintaan...

Oppitorilta nyt erityisesti:  
Suomalainen ruoka:    http://saaressa.blogspot.com/2009/02/reseptit-ruokaohjeet.html
Ja:                             http://saaressa.blogspot.com/2010/12/potatesten-kaytosta.html
Nyt kun usia maanpäroneita mahan laitettamahan.
Molemmissa ensimmäisissä todella laaja ja kiintoisa aineisto.  

lauantai 26. toukokuuta 2012

ZTE-Blade puhelimen latausliitin (virtaliitin) rikkoontui.

Huom!  Tämä ongelma johtuikin vain liasta liittimessä; ratkaistu varovaisella puhdistamisella! 
Liitin on aika heppoisen oloinen ja sen liittämiseen on aina pitänyt keskittyä.  Kooltaankin se on pieni ja johtopuolen liitin on ohuesta metallista.  Sikäli tämän rikkoutuminen ei mitenkään yllätys ollut.
Tämä hieno ja halpa Android-puhelimeni taitaa olla juuri 13 kk. vanha, joten takuuta ei liene enää jäljellä...  Yritin selata Saunalahden sopimuksia, mutta en löytänyt sieltä tietoa tästä puhelintakuusta.

Puhelin, jonka hinta oli kai 102€, on hintaansa nähden erinomainen, enkä siinä mielessä ole valittamassa tästä aiheesta.  Kai se on jo hintansa tienannut...  Seuraavaksi puhelimeksi hankin myös Android puhelimen.  Tässä on ollut vikana vain se, että ohjelmatila on jatkuvasti ollut lopussa.

Liitin ei mene sisään kuin pari milliä, jää hieman vinoon, eikä virta kulje.  Ikäänkuin sen sisälle olisi juuttunut jokin ylimääräinen osa...   Tämä on varmaankin yleinen ja tunnettu vika, ja se osa, joka puhelimessa rikkoontuu ensiksi.  Huollossa tämä voisi olla helposti (mutta tuskin nopeasti) korjattavissa.
Kotikonsteinkin voi jotakin ehkä yritellä.  Ja toki yritän jatkuvasti saada liittimen kiinni.
SL:n sivuilta pääsee näköjään nopeasti puhelimen huollon seurantaan...
Mutta liikkeeseen meno on paras keino pistää asia käyntiin.
Ja luen keskustelua mm. Saunalahden palstalta...
 http://yhteiso.elisa.fi/t5/tag/%20blade/tg-p/board-id/Android

Puhelimeton olo on nyt aika outoa...
Ja nyt muistinkin, että on laitettava aiheesta viestit soMe-sivustoille ja sähköpostiin ja Talk:iin.

Kun puhelimen vie huoltoon, niin ensimmäinen ajatus on, että pitää kaikki tietonsa poistaa sieltä.  Kortit pois ja kirjautuu kaikista palveluista pois, vai mitenkä se käy?
Ja varmaan minä tätä huoltojuttua kokeilen, vaikka vain ihan nähdäkseni, kuinka se toimii.
Päivitän tähän jutun edistymisen 26.5.2012 lähtien, ja...
Ongelma osittain ratkesi, kun 27.5. puhdistin puhelimen latausliittimen kolon varovasti ompeluneulalla.  Liittimeen oli juuttunut likaa, koska säilytän puhelinta ja johtoja vain taskussa tai repun sivutaskussa.  Puhdistaminen on tehtävä varovaisesti, omalla vastuulla ja virran ollessa laitteesta pois.  Varsinaisia virtaliittimiä, jotka siis ovat nipinnapin neulan mentäviä koloja, en puhdistanut muuten, kuin puhaltamalla ja ravistamalla.
Jotain häikkää liittimeen silti jäi, välillä toimii, välillä ei...
.

perjantai 25. toukokuuta 2012

Tarjolla olisi jatkoa Saunalahden nettitikun sopimukseen ja toinen nettitikku

Tällaista kaupittelivat minulle puhelimitse nyt, kun sopimuksemme on umpeutumassa. Tarjolla oli nykyisen tikkumme jatko samalla hinnalla, 15€/kk,  ja täydellä verkon nopeudella ja toinen tikku puolella nykyisestä hinnasta.  Onkohan se siis  7.5 € ja vielä 3 kuukautta 1/2 hinnalla.
Emme välttämättä tarvitse kahta nettitikkua ja viimeinen, mitä haluamme, on pieninkään kulun lisäys.
Toisaalta minä luen niin paljon, että esim. Googlen LapTop tai joku PAD olisi kiinnostava, jos siihen saisi netin.  

Nuoren tuntuisella myyjällä oli halu käyttää tästä toisesta tikusta ilmaisua: kaupanpäälliseksi.
Se kuitenkin tarkoittaa jotakin muuta kuin maksullista ostosta, kuten jokainen torilla käynyt tietää.  Joku toinenkin vastaavanlainen kohta myyntipuheessa särähti korvaan.
Nettitikun lisäksi meillä on ilmainen verkko puhelimessa, maksamme 5€ / kk, 4 puhelimesta ja 1 kai perusmaksua.  Siihen olisi nyt ollut kytkykaupalla tarjolla 5 € kuussa maksava netti, jonka totesin kalliimmaksi, kuin 0 €.

Kerroin myyjälle lukeneeni erään blogistin, switchx:n, DNA-tarjouksesta, mikä tuntui minusta aika hyvältä.  Jään kuulostelemaan sellaisia ja odottelemaan.  Mutta luultavasti emme laiskuuttamme tee mitään tutkimusta, vaan tempaisemme hätäpäissämme viimeisenä mahdollisena päivänä jonkun tarjouksen jostakin.  Toimitusajaksi myyjä ilmoitti muutamia päivä, minä kerroin tottuneeni 14 pv:n aikoihin.

Laiskaa minää ilahduttaa myös se, että voin ilmeisesti käydä SL:n sivuilla klikkaamassa tikulle jatkoaikaa vaikkapa pari kuukautta.  Tai että ilman irtisanomista sopimus jatkuu toistaiseksi, jotakin sellaista se taitaa olla.  Eräs huomioonotettava juttu on myös se, että koneemme kuumenee nykyään aika hurjasti ja voi käydä vielä niin, että emme pysty lainkaan käyttämään sitä kesähelteillä sisällä.

Niin.  ja olihan meillä vielä harkittavana langallinen ADSL-yhteys.  Saunalahden nettitikun toiminta-varmuuden olen arvioinut noin 96%:ksi, eivätkä nämä uudet sopimukset varmaankaan sitä muuttaisi.  Viimeisen kuukauden aikana on tikku lisäksi pätkinyt, sulkeutunut odottamatta hyvin omituisella tavalla. Nykyistä tikkua ostaessani pyysin liikkeessä nopeamman, n. 20€ maksavan, mutta lykkäsivät tämän hitaamman 15€ maksaneen.  Onkohan se aiheuttanut osaltaan näitä toiminta-ongelmia?

Näitä pohtiessa; eikun kahvia naamaan ja pullaa poskeen ja netteillään kuin viimeistä päivää.

Lisäys 27.5.  Saunalahden verkon tasaisen huononemisen lisäksi on siis viimeisen kuukauden aikana tullut tämä uusi ilmiö, jossa verkko itsekseen katkeaa 4-6 kertaa tunnissa aktiivisesta käytöstä huolimatta.  Tämä taitaa pakottaa minut siihen, että en kuukautta pidempää sopimusta SL:n kanssa tee.  Nyt juuri 105 Mt suuruisen tiedoston imurointi kaatunut jo 3 kertaa verkkovirheeseen.
Pistää siis todella miettimään; toimivampia systeemejä olisi saatava.

Lisäys  11.6.2012.  Otimme kiinteän verkkoyhteyden!!! Maksaa 28.90 / kk ja sisältää myös nettitikun.  Siinä on kiinteä ADSL-liittymä:
Saunalahti ADSL Full Rate 10/1 Mbit/s tai Kaapelimodeemi 10/2 Mbit/s   JA
MobiililaajakaistaPaketti Nopsa, jossa rajoittamattomat kotimaan datayhteydet jopa 15 Mbit/s nopeudella.  Aiheesta erillinen postaus.  Kulumme siis tuplaantuvat, mutta ne ovat silti vain Euron päivässä.  Ja ehkä pääsemme eroon nopeusongelmista ja saamme perheen ajankäyttöä järkeistettyä.
Tämä on melkoinen muutos siis !!.