Testing Java-Script

perjantai 14. lokakuuta 2011

Kuinka etsin käyttäjiä, jotka jakavat otsikoita Google-Readerissa

Huom!  Jakaminen on siirtynyt Google+ :aan. 

Helppo tapa löytää uutta, mielenkiintoista sisältöä verkosta: http://www.google.com/reader
Tässä on  http://googlereader.blogspot.com/ ohjeita ja esittelyä.
Helpforum:  http://www.google.com/support/forum/p/reader  täällä voit kysellä...

Ota käyttöön tämä hieno ohjelma ja saat automaattisesti täydennykset aiheista, joista olet kiinnostunut. Readerin selausruutua voi katsella joko koko-ruutu-tilassa, tai niin, että valikkopalkki näkyy vasemmalla.   Valikkopalkissa on kohta: Jakamisasetukset.
Valikkopalkki aukeaa siitä minimaalisesta nipukasta vasemmassa laidassa, sivun keskellä.
Tai katso valikosta: seurattavat henkilöt.  Siellä on kohta:

Etsi käyttäjiä, jotka jakavat sisältöä Google-syötteenlukijassa

"Löydät muiden käyttäjien jaettuja otsikoita hakemalla nimen, sijainnin, ammatin tai aihepiirin perusteella."  Tämä ei ihan pidä paikkaansa; oikeasti ihmisten ja aiheiden löytäminen on aika vaikeaa.

Minä olen tästä oikeastaan löytänyt otsikoita jakavia ihmisiä vain etunimen perusteella; esim: 
Arvo 1 kpl,  Heikki 6, Ilpo 1, Jaakko 7, Jukka 5, Lasse 5, Matti 4, Niilo 1, Oiva 1, Pekka 4, Raimo 1.
Valitset henkilöt yksi kerrallaan, selaat heidän jakamiaan syötteitä, ja päätät, haluatko lukea niitä.  Ihmiset sitten näkevät omassa Readerissaan, että uusi lukija on ilmaantunut, ja ilahtuvat kovasti ja luultavasti ryhtyvät seuraamaan sinun otsikoitasi  :)

Tämä on varsin hidas ja kömpelö tapa, mutta tavallaan anteeksiannettavaa; syötteen jakajia on vaikea luokitella minkään yksittäisen hakusanan  mukaan.  Tässä olisi Googlella parannettavaa.  Mutta hakujätti taitaa odottaa, että me työmehiläiset :)  teemme itse jonkinlaisen hakusysteemin.

Mikä olisi tehokkain tapa etsiä näitä aineiston jakajia? En tiedä! Saisikohan a-tähti-haulla jotakin aikaan?   a*    ei löydy näin mitään. (http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/4.14.html  Tästä linkistä  muuten löysin tuon asterisk, tähti-merkin)

Vasemmassa palkissa on myös Tutustu, jonka takaa aukeaa suosituksia, jotka Google ilmeisesti tarjoaa tekemiesi verkkohakujen perusteella. Tämän valikon syötteet kannattaa ajoittain käydä läpi.

Selaa sisältöä-valikon takaa löytyvät taas nämä Kimput. Googlella on valmiita kimppuja tarjolla kuusi, Uutiset, blogit, lehdet...    Minä kun seuraan eri henkilöitä, niin näen heidän jakamansa kimput, ja voin halutessani ryhtyä seuraamaan niitä; Esim. Alin Andrein jakama Ubuntu-Linux-kimppu ja Sami Lavikon jakama Sisustus-kimppu.  Näissä kimpuissa on se ongelma, että ne jakavat valikoimatta koko aineiston... Minä taas haluaisin perustaa sellaisen tietotekniikka-kimpun, jossa voisin klikata kustakin lähteestä vain haluamani otsikon.

Kun olet ottanut itsellesi syötteenlukijan käyttöön, mene sen asetuksiin, Siinä vasemmassa sivupalkissa: Jakamisasetukset, ja määritä siellä, ovatko syötteesi julkisia, vai jaatko ne vain lähettämiesi linkkien perusteella.  Kun olet määrittänyt otsikkosi julkisiksi, niin nimesi näkyy esim. etunimen mukaan tehdylla haulla julkisesti syötteitä jakavien listassa.  Ilmeisesti omaan reader-profiiliinsa voisi myös liittää hakusanoja, joiden avulla syöte-aiheita etsivät lukijat löytäisivät Sinut.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.