Testing Java-Script

tiistai 11. lokakuuta 2011

Googlen Dart-ohjelmointikieli, ensivaikutelmia

Tämän uuden, selaimessa toimivan ohjelmointikielen tulo oli minulle yllätys, mutta uskon, että Googlella on sellaiset resurssit, että tästä tulee hyvä.
JavaScript-projektini siis tyssää tähän ja loikkaan Googlen rekeen.
Ehkä myös uskon, että Dart istuu paremmin käyttämiini Google-työkaluihin, mm. Chrome-selaimen kehittäjän työkaluihin.
Dart : Structured web programming   
Technical Overview : Dart : Structured web programming
Tässä vaiheessa nämä Googlen Dart-sivustot ovat vielä hieman luonnosmaisia.
http://www.tietokone.fi/uutiset/nettiin_esiteltiin_uusi_ohjelmointikieli_google_dart#utm_source=rss

https://groups.google.com/a/dartlang.org/group/misc/topics  Täällä on Googlen Dart-aiheinen keskustelu, joka äkkipäätä katsottuna tuntuu analysoivalta ja myönteiseltä.  Arvostelua herätti se, että puolipisteitä ei ole poistettu koodista ja hieman ihmetystä se, että "JavaScript ohjelmoijat tekevät nyt Googlen leivissä JavaScript+  ohjelmaa".  Mitään valmista ohjelmaa sovelluskehittäjälle tästä kielestä ei vielä ole, kaikki on vasta kehitteillä.  Liityin ryhmään ja tilasin keskustelut sähköpostitse; se tietää kolmisen tuhtia lukupakettia päivässä.

Kun ohjelmoijaksi aikova nuori valitsee työkalujaan, ongelma on siinä, että firmat, joihin hän hakee työhön, käyttävät todennäköisesti eri välineitä, mitähän on opiskellut.  Ohjelmointityökalujen kirjo on tavattoman laaja.  Selaimessa toimivia on tietenkin vain JavaScript ja Dart.
Oma tavoitteeni on syventää tietojani tietokoneen sisuksista, verkon ja ohjelmien toiminnasta ja opetella tekemään verkkosivuihin muutoksia.  Se on hidas prosessi, kun ryhtyy paikkaamaan lähes kymmenen vuoden taukoa ohjelmoinnissa.  Aion käyttää tähän ehkä 15% resursseistani, 1-2 tuntia päivässä ja varmaan joitakin pieniä ohjelmia joskus kirjoitan.

Ohjelmointi liittyy mielestäni kiinteästi Filosofiaan.  Sen järjestelmälliseen logiiggaan.  Mielipiteeni tiivistin aikoinaan lauseeseen;  "Opiskelin ohjelmointia ja kirjoitin paljon koodia, tein valtavan työmäärän.  Sitten luin Filosofiaa muutaman tunnin ja ymmärsin, miten Filosofia (=Tieto, Toiminta ja Todellisuus) kuvaavat täydellisesti maailmaa ja meidän olemistamme siinä.  Lopetin ohjelmoinnin välittömästi, koska se ei ollut loogista.  Ei minulle siinä tilanteessa."

Dart-ohjelmointi ei kuulu tämän blogin keskeisimpään aihepiiriin, joten jatkan tämän aiheen kehittelyä blogissa: http://etdart.blogspot.com/   DartProgrammingByET.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.