Testing Java-Script

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Tietokone ja verkko yön ajaksi päälle päivityksiä varten

Pienempi, PB 11" koneeni pääsee harvoin verkkoon.  Se on kuin onneton koira, joka ei näe kavereita aitauksessa.  Siispä jätin sen viime yöksi päälle, verkkoon hakemaan päivityksiä ja mitä muuta se nyt sitten haluaisi tehdä.  Muutin virranhallinta-asetuksista horrostila-asetuksen kahteen tuntiin.  Oletuksena, että kone sammuttaisi itsensä sitten.  Tämä oli ajatus, mutta...

Windows7% päätti tehdä muuta.  Tusina päivityksiä onnistui, mutta aamulla Defender oli ilmoittamassa, että muutama tärkeä päivitys epäonnistui.  Niitä se nyt sitten, juhlallisesti luvan saatuaan, ryhtyi ERITTÄIN HITAASTI hakemaan verkosta.  Ja nyt, kun pannu on täynnä tummaa, mustaa kahvia, se sitten asentaa jo niitä.  HITAASTI.  No kylläpä on taas fiksu systeemi.  Konetta ei voi samaan aikaan käyttää muuhun ja kohta se varmaan sitten haluaa sammuttaa itsensä.

7% tuossa Windows7% kuvaa tyytyväisyysastetta, ja sitä sijaa, jonka Windows mielestäni ansaitsisi maailmassa.  Jostakin käsittämättömästä syystä Windows on vuosien mittaan saanut yksityiskäyttäjien keskuudessa niin vankan jalansijan.

PB kone hakee usein päivityksiä Adobe, Flash playeriin ja tietenkin Aviraan.  Nyt taisi myös Libre Office päivittyä.  Siis jotakin hyötyäkin tämä yöllinen käynnistys toi, vaikka typerä Windows7% tuottikin siihen temppuilullaan tällaista lisäharmia.  Ja suuren hiilijalanjäljen.

Minulle tuli tässä yhteydessä myös mieleen, että minun pitäisi, jos kerta yritän kirjoittaa tietotekniikasta, mainita ohjelmien ja asioiden yhteydessä aina prosenttiluku, joka kuvastaisi mielipidettäni siitä.
Tyyliin: Evernote100%, Libre Office95%, Google99.5%, Chrome99%, Firefox98%, Avira99%, ZoneAlarm96%  ....    Ilmaisohjelmistakin voi, ja täytyy sanoa mielipiteensä.

HUPS: Tässä vaiheessa Bloggerin teksti katosi, Windows7% päätti ryhtyä sulkemaan konetta.  Pyysi toki luvan.  Pitkällinen uudelleenkäynnistäminen.  Sen aikana selaan puhelimella Twitter99% ja juon kahvia.  Kyllä taas on niin fiksusti tehty systeemi.  Koneen taas avauduttua Bloggerin teksti löytyi, lukijoiden onneksi.  Nyt, kun tunti on aloituksesta kulunut, niin pääsen käyttämään konetta.
Tulisipa jo pian se uusi Googlen käyttöjärjestelmä!
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.