Testing Java-Script

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Verkottamista veneellä Kaunissaaressa ja sähköongelmia

ZTE-Blade puhelimeni sai 3G-yhteyden ja pystyin lukemaan muutaman kerran päivässä Twitteriä, Google Readeria, uutisia yms.  Seuraan monia asioita niin tiiviisti, että vähintään pari tuntia päivässä pitää siihen käyttää, muuten on äkkiä kauhea ruuhka.  Joudun joka päivä lataamaan puhelimen 12V johdolla veneen akuista.  En käytä GPS:ää sähköttömässä ympäristössä, se taitaa viedä liikaa virtaa.
     Saaressa olemiseen tämä verkottaminen sopii hyvin; kun kuitenkin välillä veneessä tai jossain kalliolla lepäilee, niin samalla voi lukea jotain kiinnostavaa.  TOKI se on muuta kuin retkeilyä/veneilyä/ulkoilua, mutta...  kullakin harrasteensa.
     Kotiin lähetän TALK-viestejä hankalasti pari kertaa päivässä, illalla kotisoitto.  Voin myös ottaa puhelimella kuvia, jotka pystyisin lähettämään suoraan blogiini tai minne vaan.

     VIRRAN RIITTÄVYYS on ongelma kun veneessä on vain kolme 72 Ah akkua.  Kolmantena päivänä tämä ongelma paheni, kun totesin yhden akun menettäneen puolet tehostaan.  Olin jättänyt sen kiinteän volttimittarin päälle ja vastus oli hehkuttanut 2-3 pv.  Se vaati välitöntä moottorin käynnistystä ja 20 min latausta.  3-akun, jolla pääasiassa puhelinta latasin,  mittasin käsikäyttöisellä volttimittarilla, ja tämäkin akku oli hiljalleen hiipumassa.
     Sitten puolestaan Volttimittarin (Yleismittarin) 9V paristo oli lopussa!  Enkä löytänyt mistään varaparistoa.  Ei ole totta!  Tämä paristo, jonka olen luokitellut 3. tärkeimmäksi esineeksi veneessä polttoainesuodattimen ja vesipumpun siipipyörän jälkeen, oli nyt siis lopussa.  Ja kotona olin hypistellyt paria tällaista paristoa varmana siitä, että veneellä niitä olisi.

     Latasin akkuja seuraavana päivänä moottoria käyttämällä vielä puolen tunnin ajan.  Käynnistin sen tuolla akulla, joka oli menettänyt osan virrastaan.  Tämä oli 13 vuoden aikana varmaan 4. kerta, kun käytän  moottoria lataukseen.  Noloa!  Muut veneilijät käyttävät lähes päivittäin, kun he istuvat telkkarin ääressä paljon.  Huomasin kohta, että pelkkä tyhjäkäynti riittää antamaan laturille voimaa.  Kytkin puhelimen samalla lataukseen ohjauspöydän pistokkeesta, mutta se juuttui 38%:iin, enkä huomannut, että johtoa renkkaamalla sen olisi saanut heti latautumaan.  Kytkin myös 3-akun veneen sähköjärjestelmään YHDYSJOHDOLLA, jossa on hauenleuat päissä.
     Nyt olin siis varautunut sähköllä.  Ja viihdykettä näihin sateisiin ja kylmiin päiviin siis riittäisi.  Pientä, 11 tuuman LapTop konetta käytin myös kerran puhelimen lataukseen.  Siinä riittää virtaa noin 5 tunniksi ja koska kirjoitin ja luin vain muutaman kerran, niin sitä voi hyvin hieman "kupata".  Tämä venetoimistoni sisältää myös paljon kirjoituspaperia, nuottiviivojakin tulee piirreltyä ja erilaisia vihkoja joissa on tekstiviritelmiä.  Ja tietenkin venepäiväkirja;  TheBigBoatBook 2011.

Mitä sitten voin tehdä veneen ja tietokoneen Virta-ongelmille?  Ehkä ostan puhelimeen toisen akun, MUTTA puhelimen takakansi on vähän kinkkinen avattava.  Aikoinaan minulla oli 7Ah varavoima-asema, sellainen nätti ladattava systeemi monella eri liittimellä ja se oli erinomainen puhelimen latauksessa.  Ja painoi alle kilon kai.  Ostaisinko sellaisen 17 Ah apukäynnistimen kaapeleilla?  Ja jossain vaiheessa hankin ehkä aurinkokennon tätä veneeni tavarakaaosta lisäämään.  Kun tekee matkaa päivittäin, ei latauksesta tule ongelmaa.  5 pv Kaunissaaressa taas aiheuttaa tätä ongelmointia virran kanssa.

Kirjoitin käsin venepäiväkirjaan päivittäiset tapahtumat pienellä viiveellä.  Ajatus oli, että voisin sen sellaisenaan kopsata blogiini.  Mutta ei sitä jorinaa jaksaisi kukaan lukea.  Siksi päädyin tämmöiseen aihekohtaiseen kirjoittamiseen.
      Verkko tuo myös turvallisuutta; sain kotoa heti viestit poikkeuksellisista sää-ilmiöistä.  Varsinaiset säätiedotukset kuuntelin kuitenkin tällä kertaa vain radiosta, milloin vain joudin.  Mutta näin tämä venetoimistoni merellä seilaa ja satamassa verkottaa ja tuo viihtyä.  

Julkaisen tämän veneblogissani olevan kirjoituksen toistona myös Etanatikku-blogissa. 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.