Testing Java-Script

maanantai 27. helmikuuta 2012

Vastustan laitonta kopiointia ja kannatan verkon vapautta

Tähän SOPA / ACTA asiaan on siis otettava kantaa, vaikka se meneekin hieman sivuun kiinnostuksistani. HÄH!  Miksikö?  Enkö minä olekaan oikea Verkko-Nörtti?
- No eihän sitä ihan kaikkeen voi puuttua, ymmärrän hienojen ihmisten aktiivisuuden tässä asiassa, mutta minun pitäisi oikeastaan runoilla, kirjoitella tekstejä ja setviä verkon pullonkauloja.
- Samalla kun vastustan laitonta kopiointia ja piratismia, niin kannatan verkon vapautta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Stop_Online_Piracy_Act   Stop Online Piracy Act (lyh. SOPA) on Yhdysvaltain edustajainhuoneessa 26. lokakuuta 2011 esitetty lakiehdotus, joka laajentaisi Yhdysvaltain viranomaisten ja tekijänoikeuksien haltijoiden mahdollisuuksia taistella verkossa tapahtuvaa tekijänoikeudella suojattujen immateriaalisten hyödykkeiden laitonta levittämistä ja tuoteväärennöksistä saatavaa tuottoa vastaan.[1]
Ehdotuksen kannattajat perustelevat kantansa niin, että ehdotus suojaisi immateriaalisia markkinoita sekä takaisi teollisuuden työpaikkoja ja tuloja. Ehdotus toisi myös turvaa ulkomaisia sivustoja vastaan, jotka on tehty levittämään tai muuten rikkomaan tekijänoikeuksia. Suuret tavaranvalmistajat ovat huolissaan piraattituotteiden kaupasta.
Vastaavasti ehdotusta kritisoiva puoli on vedonnut siihen, että ehdotus on Internet-sensuuria puoltava. Ehdotuksen sanotaan myös rampauttavan Internetin sekä uhkaavan sananvapautta.
Wikipedia lainaus loppu.  


Verkossa, mm. Twitterissä on laaja kampanja tätä SOPA / Acta-aloitetta vastaan. 
Ja se on aivan aiheesta, sillä pohjimmiltaan kyseessä on varsin vaarallinen aloite, joka toteutuessaan voisi rampauttaa internetin.  Vaikka siis en hirveästi kirjoitakaan asiasta, enkä omaa mielipidettäni edes kunnolla muodostanut (kannatan verkossa tuntemieni hienojen ihmisten ajatuksia) niin Kannatan verkon vapautta ja siis vastustan tätä ACTA / SOPA lakialoitetta.  Ja sen laajenemista Eurooppaan. 
Levyyhtiöt hyvin mielellään muuttaisivat kaiken koneissamme olevan materiaalin arvottomaksi / käyttökelvottomaksi, jolloin meidän esim. olisi pakko ostaa uudestaan kaikki omistamamme musiikki.  CD / Mp3 formaatti on onneksi niin vahva, että sitä on vaikea romuttaa.  Mutta sen suuntaisia tutkimus projekteja levy-yhtiöillä on. 


Yksityistä käyttäjää vastassa ovat tässäkin asiassa suurten firmojen taloudelliset edut.  Ja niitä vastaan avoin verkkoyhteisö siis taistelee.  Pohjimmiltaan tämäkin asia liittyy siihen ikuiseen Suuren rahan ja Pienen Ihmisen väliseen taisteluun.  

Asiasta kiinnostuneen kannattaa etsiä tietoa verkosta ja muodostaa sitten oma mielipiteensä.  
Laitonta kopiointia en hyväksy, enkä kannata enkä linkitä niihin liittyviin sivustoihin.  


Eternal vigilance is The price of freedom.  
Vain ikuinen valppaus takaa meille vapauden. 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.