Testing Java-Script

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Testattavana Television kaukosäädin Logitech Harmony 300

Minulla oli kotona 4 rikkinäistä TV:n kaukosäädintä ja oli siis pakko lähteä ostamaan uutta. Tämän uudenkin oletin rikkoontuvan pikavauhtia paristokotelon kierrelangan heikkouden tai vastavaan syyn takia.  Mutta vaihtoehtoja ei ollut; TV ja olut ovat välttämättömiä.

Prismassa kumarruin nöyränä  (köyhät kyykkyyn)   alimmalle hyllylle ja otin sieltä n. 25 € maksavan Logitech Harmony 300 kaukosäätimen.  4 X kalliimpia vaihtoehtoja olisi ollut ylempänä.  Mietin myös, että näiltä hyllyiltä eräät yksilöt saavat sen koppavan leuan asennon ja käytöksen...
Koska säädin oli paketissa, niin oikeastaan vasta kotona huomasin, kuinka käytännöllinen ja käteen sopiva se on.  Ostopäätöksen ratkaisi tässä vaiheessa vain siis hinta.

Kaukosäätimissä olen aikaisemmin tottunut syöttämään 4-numeroisen koodiluvun, jolla ilmoitetaan TV:n tiedot.  Mutta nyt tilanne oli muuttunut:

Oli mentävä tietokoneella yrityksen nettisivulle, kirjauduttava nimellään, ja perustettava tili!!
Ja oli oltava valmiina laitteiden tunnistetiedot; minulla siis TV:n ja nauhoittavan Digiboxin tiedot.
Ja arvaatte varmaan, että tämä systeemi ärsytti minua hieman.

3 metriä matkaa telkkariin ja 25 € maksava laite ja tälläinen vaiva!   Ei voi olla totta!

Mutta;  Kirjautuminen meni yllättävän hyvin.  Minulla oli nyt  Yäk!  tili Logitech:issä;  Laitteiden tiedot löytyivät verkosta hyvin, vaikka en ollutkaan kirjoittanut niitä pilkulleen ja niiden tekniset tiedot siirtyivät piuhaa myöten kaukosäätimeen.  DVD-soitinta, jota en oikeastaan käytä, en viitsinyt vielä tässä vaiheessa ilmoittaa.  Homma oli 3 minuutissa valmis ja irroitin säätimen tietokoneesta!

Ja kaukosäädin toimi ja oli jopa looginen; TV ja VCR tottelivat sitä ongelmitta.  Mutta missä onkaan käyttöohje?  Hukkasinko sen jo?  En sentään.  Näppäimistö on laitteessa niin kuvaava, ettei erillistä ohjetta oikeastaan tarvitse, siksi sitä ei ollut mukana. Ja on tunnustettava, että laite on mukavan tuntuinen käteen, vaikka voisi se toki olla 5 cm lyhyempikin. (Nyt 22 cm. sellainen jort...)

Mutta laitteessa on peräti  56 näppäintä, sisältäen 4 tuplanäppäintä.  Aika hurjaa!
Näin halvaksi laitteeksi tämä on todella vaikuttavan näköinen, onnistunut tuote.
Näppäimet ovat kuudessa eri ryhmässä, loogisesti, vain paria joutuu hieman hakemaan.
     Kaukosäädin voi kontrolloida 4 laitetta;  TV, Cable/Sat,  DVD  ja  VCR/Aux.

Mutta mitä kaikkia muita palveluja Logitech aikoo tulevaisuudessa näihin laitteisiin integroida, se jää nähtäväksi.  Palikka, jota ihmiset pitävät kädessään monta tuntia päivässä, on rahantekijöille kullanarvoinen.  Jäämme siis odottamaan uusia toimintoja.  Kohta tässä on pieni näyttöruutu.  Ja SINUN tietosi ovat LogiTech:in tiedostoissa!  HAA!

Harmitti, että en huomannut heti arvioida paristokotelon kierrelankojen, jousien, laatua. Ne ovat heikoin osa tämänkaltaisissa laitteissa. Enkä tahdo avata paristokoteloa ylimääräistä kertaa.
Kuluttajan on näinä aikoina huomioitava se, että varsin moniin tuotteisiin tehdään (tarkoituksella ?) joku osa, joka on mitoitettu rikkoontumaan pian takuuajan päättymisen jälkeen.  
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.