Testing Java-Script

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kahden koneen ja yhden nettiyhteyden ongelma ja tietokoneiden päivittäistä käyttöä

Minun on vartavasten vähintään pari kertaa viikossa avattava pienempi PB-koneeni pelkästään päivityksiä ja synkronointia varten. Se tapahtuu parhaiten aamulla yhdeksän kieppeillä, kun on saaanut varsinaiset selaamiset tehtyä.
      Tällä kertaa näyttää Evernote-ohjelma haluavan päivittyä ja Google Chrome oli ilmeisesti myös päivittynyt, koska se pyysi uutta lupaa päästä verkkoon. Zone-Alarm niitä myöntelee. Tämä yhden nettiyhteyden systeemi on lievästi epäkätevä ja turhauttava... Toista tai kiinteää yhteyttä emme vielä ole saaneet hankittua.

PB-koneeseen avaan noin 60 verkkosivua 3-4:ään eri selaimeen, aamun mittaan luen ne. Tämä suurelta osin korvaa puuttuvan toisen nettiyhteyden. Epäilen, että Kirjanmerkkien DART-osioon ei ole uusimmat muutokset päivittyneet; järjestän ne molemmissa koneissa aakkosjärjestykseen ja lasken kansiot; totean, että kaikkki onkin kunnossa. Suunnilleen vartissa PB-kone on ajan tasalla. Tänäänkin on sekä Twitteristä, Google+.sta, että syötteenlukijasta tullut paljon kiintoisaa materiaalia, joita kelpaa jakaa ja lukea. On tärkeätä, että jakamisissa säilyy se lähde, mistä olen vinkin saanut. Materiaali ja tieto ei sinällään ole tärkeätä, vaan se, että ME jaamme sen YHDESSÄ.

Sammutan isomman HP-koneen, se toimii paremmin sitten seuraavalla käyttäjällä. Siitä on akku lähes lopussa, Linux ei siinä suostu käynnistymään ja jos ei verkkovirtaa pidä päällä, niin kone tilttaa parissa minuutissa. Tänään kai siis uutta akkua ostamaan, mikä ei tunnu lainkaan pahalta... halpaahan se on. Ja kai se sitten taas vuoden toimii. Ja uusia hyviä tietokoneita on tarjolla aika mukavaan hintaan. 

Käynnistän koneen uudelleen nollatilanteesta seuraavaa käyttäjää varten ja luovutan kohta sille nettitikun. Tämän HP-koneen kuumeneminen on melkoinen ongelma, oletan, että sen syynä osaltaan on Picasa-ohjelman kasvojentunnistus. Se rassaa levyä mutta en vielä keksinyt, miten saan sen kokonaan pois. Kesän hellekausista tulee melkoinen ongelma, jos emme jotakin jäähdytystä keksi.
         Kirjanpito tietokoneen tapahtumista olisi tärkeää; eilenkin Avira löysi (HP-koneesta?) pari Virusta... Varmistuslevyt ovat myös olennaisia ja palautuslevyt. PB-kone haluaa sammuttaa itsensä päivityksen viimeistelyä varten, annan siihen luvan kai muutaman tunnin kuluttua.

Hieno päivä tästäkin tulossa; lämpöä riittää ja lumet sulavat pikavauhtia. Nyt sitten aamun japäivän töihin ja välillä verkkoakin selaillaan. Mitähän uutta sieltä on tätäkin kirjoitettaessa tupsahtanut... Tämä teksti näyttää nyt tulevan aluksi yhtenä pötkönä, ilman kappalejakoa. Kerran ennenkin bloggerissa on käynyt niin. Asia korjaantuu varmaan pian... .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.