Testing Java-Script

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kallista lankapuhelimen sopimusta muuttamassa Elisa-Shopissa... ja kuinkas sitten kävikään OSA 1

120 € puhelinkulut kuukaudessa herättivät; 500 minuuttia tuottaa muhkean summan, vaikka minuuttiveloitus on vain 15 senttiä.  20 minuutin puhelu maksaa 3 €!  Siihen sitten perusmaksut ja joka puhelusta vielä kiinteä maksu yms.  Väliaikaisratkaisuna supistimme puheluita, mutta nyt oli sitten edessä matka kauppaan.
     Esitin myyjälle nykyiset laskuni, hän keksi oitis, että tehdään sopimus, jossa kuluni pienenevät viidestoista osaan.  Siis minuuttiveloitus on 0.01€ eli sentin.  Sehän on melkoinen ero verrattuna edelliseen!  Epäileväisenä luonteena varmistelin sitten sudenkuoppia; Niitä ei pitänyt olla; puhelin 0 €, ei avauskuluja, ei siirtomaksuja.
       Ainoana murheena oli, että pitäisi tehdä kaksivuotinen sopimus ja uusi puhelin siis ei tarvitsisi puhelinjohtoa, vaan ainoastaan latauskaapelin.  Se oli siis käytännössä kännykkä, menisi 3G verkkoon.  Menettäisimme siis "turvallisuuden", jota lankapuhelin saattaisi tuoda, tässä epävarmojen verkkoyhteyksien maassa.  Minä kiusasin nuorta myyjää minuuttikaupalla epäilyksillä ja kyselyillä.  Kaksivuotista sopimusta ei voisi purkaa kesken kauden, mikä oli kenkku juttu!  Kuitenkin tämä Saunalahti Koti-puhelin nyt näytti sitten siltä, että se on sitten otettava.
     Ja sopimusta sitten pistettiin koneelle; muutamassa yksityiskohdassa turvauduin myyjän suosituksiin.

Myyjä oli jo ottanut uuden puhelimen esiin ja kirjoitti sopimusta, minä jostakin oikusta vielä vilkaisin vanhoja laskuja ja uutta sopimusta.  Huomasin, että mehän soitimme pääasiassa GSM-puhelimiin.  Ja niiden veloitus tässä uudessa systeemissä olikin 10 senttiä minuutissa!  Myyjä oli tulkinnut laskumme väärin.  Alennus olisi siis vain 33 % , eikä 93% ja hinta jäisi edelleen törkeän kalliiksi.  Harmissani siis peruin sopimuksenteon ja erehdyin jopa pyytelemään anteeksi.
      Tällä reissulla en siiis pysty tuota sopimusta muuttamaan.  Ja se vaatii uuden asioimisen liikkeessä.  ZTE-Blade puhelimessani on max 1€ puhelut päivässä, soittaa sitten vaikka kuinka paljon.  Datakäyttö ilmaista.  Huomaan nyt sen laskusta, että 8 multimediaviestiä on maksanut 1.52 €.  Ne ovat kuvia meriretkiltä kotiin.  En muista mitä puhelun minuuttihinta on, enkä nyt pysty sitä Saunalahden sivuilta tai oma.Saunalahti sivuilta millään löytämään.      (Vai onko se 0.066 €  )
     Yki ratkaisu tähän lankapuhelimen kalleuteen olisi siis toisen tällaisen Norppa-MLK-Mini/ZTE-Blade paketin ottaminen.  Mutta kun emme haluaisi mitään muuta kuin puhelimen.  Ja kohtuuhinnalla.  Mutta se nyt tuntuu tavattoman vaikealta.  Tämä ei siis jää tähän; jatkoa seuraa, kunhan tästä toivutaan.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.