Testing Java-Script

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Laptop tietokoneen puhdistus pölystä, ja sen puuskutusongelmat. Philips parranajokoneen puhdistus.

HP läppäri puuskuttaa raskaasti, tuttava vinkkasi, että tuuletusaukkojen puhaltaminen ja imurointi auttaisi. Kun nyt sopivasti koitti puolivuosittainen  :) imurointipäivä, niin:
PS. Pöly on teollisuuden vihollinen n:o 1.

- Imuroin pyöreällä letkulla näppäimistön ja näytön alaosan, varoen naarmuttamasta mitään, pienellä pensslillä hätistelin lopuksi pölyjä näppäimistön välistä. Pyyhin vielä kuivalla talouspaperilla. Usein käytän kostutettuakin paperia.
- Imuroin sivulla olevan tuuletuksen poisto-aukon.
- Suljin läppäärin kannen (en viitsinyt sammuttaa sitä) ja imuroin noin stidiaskin kokoisen ilman sisäänotto-aukon, joka olikin todella pölyinen, ehkä 30% aukosta oli jo peittynyt!
- Hätistelin pölyjä näistä kahdesta, muutaman sentin päässä toisistaan olevasta aukosta monin eri tavoin, puhaltamalla, samalla imuroimalla, pensselillä pyyhkien.
- En huomannut kaataa / varovasti ravistaa pois laitteen sisältä mahdollisesti olevia pieniä hitusia.
- Imuroin muut kaksi tuuletusritilää ( kai emolevyn ja kovalevyn kohdalla..?) ja käytin taas lopuksi pensseliä ja talouspaperia.
- Toistin tuon tuuletusaukkojen käsittelyn.
- Imuroin samalla myös kaikkien liittimien aukot laptopin molemmista kyljistä.

Näppäimistöön jäi valitettavan paljon likaa.  Tunnen, että tämä toimenpide olisi tehtävä lähestulkoon joka viikko.   Seurataanpas tuloksia...

Tilaa HP:ssä on enää 30G vapaana, ja ohjelmia paljon (minulla on vakavia epäilyksiä, että siinä on joku troijalainen Pöpö) ei vaineskaan.  Mutta käynti on paljon raskaampaa kuin ostettaessa.

Philips parranajokoneen puhdistus: Koneessa on kolme pyöreää, taipuvaa ajopäätä, ja irroitettavan kärkiosan sisällä oli valtavasti paakkuuntuneita karvoja.. Kone alkoi juuttumaan.
Puhdistuskeinona en halunnut käyttää ainakaan ensihätään voimakasta imurointia: pelkäsin, että joku osa irtoaa sieltä ja katoaa imurin pölyisiin syövereihin. Siis koputtelin, varistelin, pensselillä rassasin, puhaltelin, ja pienellä pinsetillä varovasti noukin tukkoja koneen pieniä rattaita ja helposti särkyviä nippeleitä sisältävistä leikkuupäistä.
     Sain parin päivän mittaan kuulla useita huomautuksia työn kestämisestä ja laitteen lojumisesta laguaarin vieressä.
     Lopuksi käytin imuria aika vapaasti, mutta täysin puhtaaksi laitetta ei näytä saavan.  Hyvä keino on välillä laittaa kärkiosa koneeseen kiinni, ja käyttää sitä tyhjillään hetkein aikaa ja sitten taas koputella sieltä karvoja pois.  Ja sitten painellaan leikkaavaa osiota sisäänpäin, samalla kuin imuroidaan.

Päivittäisen (joo joo :) parranajon jälkeen olen aina koputellut tuon kärkiosan tyhjäksi, mutta näköjään siis sinne tuota kuonaa kuitenkin hiljalleen kertyy. Nyt on laite varsin puhdas, mutta parrta on kesän aikana roihahtanut vallattomaksi.

     Tämän, kuten kaikkien elketronisten laitteiden kuoriosia on käsiteltävä erittäin varovasti; pienet nipsukkeet, jotka pitävä kuorta kiinni, särkyvät helposti.  Jos tuntee itsensä ärtyneeksi, niin kannattaa ensin käydä potkimassa katujen reunuskiviä ja sitten palata rauhoittuneena tämän tärkeän työn ääreen.
     Useimmat kotitalouskoneet ja laitteet vaativat puhdistusta sisältä. Pölynimuri on tästä ainoa poikkeus.  AI NIIN!  Puhdistinhan minä juuri mattosuuttimen. Se olikin todella likainen.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.