Testing Java-Script

tiistai 1. marraskuuta 2011

Plus, Plus, Google Plus, mitä siellä luuraa...?

http://saaressa.blogspot.com/2011/11/vie-sina-mina-vikisen.html Oppitori julkaisi Google+ ja muuta koskevan artikkelin. Kirjoitin sinne kommentin, mutta täydellisen Reader/ G+ ohjeen kirjoittaminen kommenttiin olisi ollut aika vaikeata.  Julkaisen tämän artikkelin siis omassa blogissani, joka onkin paljon enempi omiaan tällaisilla hämärille ajatuksille :)

Googlen Reader uusittiin täydellisesti ja jakaminen on mahdollista vain G+:n kautta.
Jämäkkä temppu Googlelta tosiaan. Minä en ainakaan suoraan pysty kaikkea jakamaani aineistoa G+:ssa välittämään, kun pitää aluksi opiskella systeemiä.

Kun en G+:ssa halua tahrata ihmisten aikajanaa ylettömällä materiaalin jakamisella, teen näin. Perustin piirit;  Blogit, Computer, Retkeily, Yhteiskunta, Runo-Laulu yms. ja kirjoitan ja jaan niihin aiheenmukaista materiaalia, jonka voin siis halutessani myös estää menemästä JULKISEEN virtaan, Streamiin. Oletan, että ihmiset etsivät aiheita tietyillä hakusanoilla, ja löytävät ne paljon paremin, kuin Readerissa.

Se G+ päävirta, Stream, on hankala luettava, jos seuraa esim. 200 ihmistä. Siksi sitä ei kannata paljoakaan seurata, vaan kannattaa perustaa omat "virrat", so. piirit, joihin sitten etsii aineistoa hakusanalla.
Tätä G+ kuviota on hieman vaikea hahmottaa; Minä siis ylläpidän 5 "virtaa", so piiriä ( ja kymmentä keräilypiiriä), ja voin yksilöllisesti merkata ihmisiä näihin. Jakamani tieto menee ensin minut merkanneiden ihmisten päävirtaan, Streamiin. He voivat sitten perustaa omien aiheidensa mukaisia piirejä, joihin mahdollisesti merkitsevät minut. MUTTA kuinka joku ihminen voi lukea tietovirrastani vain haluamansa osan, esim. Yhteiskunta ???

Kun piiri on "VALMIS", so. olen löytänyt esim. 20 ihmistä, jotka ovat kiinnostuneet aiheesta, voin jakaa, so. julkistaa sen, jotta ihmiset voivat valita siitä itselleen sopivat tiedonlähteet. Ja kai he voivat myös lähettää pyynnön tulla merkityksi tuohon piiriin...Oikeammin he voivat monistaa tuon piirin itselleen merkkaamalla itsensä ja minut siihen, jolloinka sen pitäisi olla identtinen.
     Niille, jotka olivat kiinnostuneet esim. vain kuvamateriaalista, tämä on hyvä ja tarpeellinen uudistus, ei tarvitse typeriä tietokonejuttua ja Niinistöä vastustavia kirjoituksiani lukea.

Joudun vielä miettimään, kuinka tavoitan ne ihmiset, jotka olivat tilanneet aineistoni Readerissa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.