Testing Java-Script

tiistai 22. marraskuuta 2011

McAfee Security tuppautui koneeseeni pyytämättä

Jonkun lataamani ohjelman mukana McAfee Security tuli pikkukoneeseeni joitakin päiviä sitten.  Yleeensä huomaan ruksata nämä lisukkeet pois, mutta tällä kertaa tämä siis pääsi livahtamaan.  Mukanaan se toki toi poistoohjelman, jolla sen itsensä voi poistaa.  Mutta katsotaanpas ensin, millainen se on:

     11 tiedostoa, yksi kansio 2.24 Megaa.  Poisto-ohjelma on 85.618 tavua.
Tehtvänhallinta näyttää, että sen scheduler vie muistia 264.000 tavua joka on myös tuon ohjelman koko levyllä.  Hakemistossa on suorittavat tiedostot, sovellukset nimeltä McCHCSvc ja mcuicnt.
Edellistä näpäyttämällä ei näyttäisi tapahtuvan mitään.  Kun sen suorittaa järjestelmän valvojana, Windows ryhtyy heti kysymään lupia koneen muuttamiselle, EI KIITOS NYT.
Toisenkaan käynnistäminen ei tuo mitään näkyvää tulosta.  Config-tiedostossa on 11 riviä.

Windows7% (7%=mielipiteeni) Ohjauspaneeli / ajoitetut tehtävät ei suoraan näy mitään sen toimintoja.  Mutta HUPS, katsoinkin väärästä koneesta (NOLOA). Siis pikkukoneesta sama:  ei pikaisesti tarkistamalla näy mitään.
Kun olen kieltänyt McAfeelta verkko-oikeudet, niin se ei siis varmaankaan toimi.  Se ei ehkä välttämättä ole edes loppuun asti asentunut koneelle.
Google-haku McAfee:  tuo esiin sivukaupalla mainoksia.  Twiteristä löytyisi lisää.

McAfee on varmaan kelpo ohjelma, jossa ei minun kannaltani ole muuta vikaa, kuin että se ei ilmoittanut tulostaan.  Kertookohan tällainen markkinointi / myynti jotakin...
En tiedä ohjelman maksullisuudesta, rupeaako se kohta kinuamaan jotakin?
TOIMENPITEET: Luulen ja toivon, että se ei tee mitään, mutta en voi varmasti tietää.  Annetaan kuitenkin toistaiseksi olla pikkukoneessa, testataan joskus ehkä kunnolla, jos on aikaa.

Palomuurin minulla hoitaa erinomainen ja ilmainen Zone-Alarm ja virustoiminnan vastaavasti Avira,  jota tosin en ole saanut päivittämään itseään automaattisesti.  Näillä pärjätään, luvattomat älkööt vaivautuko.
Ja koneet ovat verkossa yms. jo aivan riittävn rasittuneita, ylimääräistä sälää ei kaivata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.