Testing Java-Script

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Canon kamerat Nyt hiukan kritiikkiä, aiempien kehujen jatkeeksi.

CANON IXUS  90 IS  
- Salamavalo on kauhea riesa.  Se on automaattisesti päällä!  Monta hyvää kuvaa on jäänyt ottamatta, kun pitää ensin käydä valikoissa kytkemässä salama pois; voihan KETTU!
- Lähes kaikki, mikä kameran ulkopuolisista osista voi mennä rikki, on rikkoontunut.
- Oikea kylkipaneeli irronnut, hihnaa ei saa kiinnitettyä, videonäppäin ei toimi.
- Ikäviä täpliä tullut linsssiin (?)  ja ne näkyvät lähes kaikissa kuvissa.
- Kamera voisi olla sellainen, että sen asennon tunnistaa pimeässä, vaikka objektiivi on kiinni.
KAMERA OLLUT KÄYTÖSSÄ toki 29 kuukautta ja veneilykäytössä joutunut kosteudelle alttiiksi.  Lähes 100.000 kuvaa otettu!  Paljon voi siis antaa kameralle anteeksi.  Nämä siis vain pienenä moitteena.  Nuo täplät kyllä olisi hyvä saada linssistä pois.  Mutta ne taitavat olla sisäpuolella.

Canon Powershot SX 210 IS
- Voi kun olisivat säilyttäneet edellisten mallien tiedostosysteemin.  Nyt tämä typerys tekee uuden kansion jokaiselle päivälle. !  Mitä ihmeen hyötyä siitä muka on?  Miksei anneta käyttäjän päättää?
- Makrokuvaus on ainakin maallikon käsissä ongelmallinen.  Ei onnistu sitten millään.  Kamera ottaa aivan väkisin arvot jostakin taustalla olevasta kohteesta.
+++  tässä mallissa on muuten upea Zoom.

Canon kamerat eivät osaa kääntää kuvia oikeinpäin.  Tässäkin kohtaa mainonta on ollut virheellistä.  Tietokoneella on aina kauhea homma, kun kääntää kyljellään olevia kuvia oikeinpäin.  Kauhea riesa aivan turhanpäiten.  Olen kokeillut kameran kevyttä ravistelua, mutta kamera ei pysty tunnistamaan asentoaan, kyljellään otetut kuvat ovat useimmiten kyljellään myös tietokoneella.  Ellei niitä sitten erikseen kamerassa käännä.  Sekään tieto ei aina mene tietokoneelle.

Canon kamerat eivät pysty siirtämään kuvia tietokoneelle sillä ostettaessa mukana tulleella kaapelilla.  Tässäkin kohtaa mainonta on ollut virheellistä.  Eri asia on, että jos ostaa jotakin lisälaitteita, niin sitten niiden avulla se siirto on mahdollista.  Tässä tapauksessa ylimääräisen virtalaitteen avulla se onnistuu.
       Käyttöohjekirjassa on kylläkin jonkinlaista maininta tästä asiasta, mutta ei niin isolla, kuin tuo mainosten virheellinen kehuminen.
  Nyt moni käyttäjä varmaan pähkäilee aivan turhaa noiden siirtojen kanssa.
Kun Canon ei kertakaikkiaan osaa eikä pysty sitä tekemään.  SD-kortilla se onnistuu ongelmitta.

Canonin kuvansiirto-ohjelmat; NO COMMENTS!  Minä kypsyin minuutissa niiden kanssa.  Windowsin surkealla resurssinhallinnalla sen saa paremmin tehtyä.

Muutenhan nämä ovat hyviä kameroita.  Voin suositella.  Ihan oikeesti.
Ja näiden kahden kameran akut käyvät toisiinsa.
.

2 kommenttia:

  1. Kameran asetuksista saat valittua, kuinka tiuhaan kamera luo kansioita. Vaihtoehtoina päivä tai kuukausi

    VastaaPoista
  2. Nii, ja toki vois tehdä myös niin, että aina muutaman päivän välein muuttaa sen kuukausiasetuksen päivä-asetukseksi. Silloin pääsisi samaan toiminnallisuuteen, mitä aikaisemmisssa kameratyypeissä.
    Joskus voi olla monta todella hiljaista päivää, joille ei tarvitsisi omaa kansiota ja sitten ryöpsähtää 800 kuvaa yhdelle päivälle.
    Hieman enempi asetuksia tässä Powershot 210 mallissa vois olla.

    VastaaPoista

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.