Testing Java-Script

lauantai 10. syyskuuta 2011

Ongelmia Blogin kommentoimisessa

"En pysty kommentoimaan blogeja; ohjelma heittää minut aina kirjautumissivulle..."
Taas kuului viestiä siitä, että oli vaikeuksia päästä kommentoimaan blogeja.  Kommentointi onnistui vain, jos se tapahtui erillisessä ikkunassa. Netistä näyttää löytyvän useita tämäntyylisiä kirjoituksia sekä englanniksi, että suomeksi.  Haku:  Problems in commenting blogs.

Bloggerissa meillä oli aikoinaan tämänkaltaisia ongelmia, kun koneessamme oli kaksi eri käyttäjä-tiliä.

Selainten ponnahdusikkunoiden asetukset ovat erilaiset. Google Chromessa ei minulla ole ollut paljoakaan ongelmia, mutta Internet Explorerissa asetukset eivät automaattisesti säätyneet järkeviksi ja monessa sivustossa oli ongelmia.  Kommentoimista kannattaa yrittää siis eri selaimilla.  Minulla on Google Chromen lisäksi varalla Opera ja Firefox-selaimet.
     Englanninkielisillä sivuilla ei ollut selkeää vastausta; GooglellaHelpillä ehdotuksia oli;  Kirjaudu sivustolle  http://www.blogger.com/  älä ruksaa tuota "Muista Minut", kohtaa.Tyhjennä Cache, evästeet ja Istunto, (. Clear cache, cookies, and sessions)  Ja jos ei onnistu, niin kokeile uudestaan ; Jos ei edelleenkään onnistu, kokeile Google Chromea tai Firefoxia.
     Bloggerissa on myös mahdollisuus valita, ketkä saavat kommentoida; Kuka tahansa / rekisteröityneet Open-ID / Vain Google tilin haltijat ....
Jos minä en pääsisi kommentoimaan johonkin blogiin, niin kokeilisin renkkaamista.  Liityn blogiin lukijaksi ja eroan siitä ja toistan tämän esim. 6 kertaa.  Kyllä ne sitten Googlessa tunnistavat minut.  Etanatikku-blogiin voi tulla vapaasti renkkaamaan tätä lukijat-palikkaa :)

Tässä nimenomaisessa tapauksessa ongelma ratkesi sillä, että ladattiin Google Chrome-selain.  IE:ssä nuo Active-X komponenttien ja ponnahdusikkunoiden asetukset ovat tosiaan liian rajoittavia.

Tämä sivusto:  http://java.com/en/download/testjava.jsp  testaa tietokoneesi Java-ohjelman noin 40 sekunnissa.  Tätä kirjoitettaessa viimeisin versio on Java SE 6 Update 27.   Tarvittaessa sivusto lataa koneeseesi uuden version.  Javan asetuksissa on mahdollisuus automaattipäivitykseen, ja jos sellainen ruutu pompahtaa eteen, niin se kannattaa ehdottomasti ruksata.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattele, kirjoita, lähetä. Tai kirjoita vain inspiroidusti.